Η «μάχη» για την εξασφάλιση της άδειας στον Παναθηναϊκό συνεχίζεται, με τα βασικότερα θέματα να αφορούν την κάλυψη των εκκρεμοτήτων που αφορούν τους Αντρέα Στραματσόνι και Λαουτάρο Ρινάλντι να είναι οι πλέον ανησυχητικοί.

Το χρονικό περιθώριο που έχουν οι ΠΑΕ για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους σε αυτόν τον τομέα -με διακανονισμό ή αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών- φτάνει μέχρι τις 31 Μαρτίου. Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, οι «πράσινοι» προσπαθούν να τακτοποιήσουν αυτές τις υποθέσεις, για να γλιτώσουν τα περσινά. Σε μεγάλο βαθμό τα έχουν καταφέρει, αν και τα ζητήματα με τον Ιταλό τεχνικό και τον Αργεντινό επιθετικό παραμένουν. Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία ότι στο τέλος όλα θα κυλήσουν καλά.

Κάτι τέτοιο στο «τριφύλλι» αισιοδοξούν να συμβεί και με την πρόταση ανανέωσης συμβολαίου του Ουσμάν Κουλιμπαλί. Ο αμυντικός από το Μάλι θα απουσιάσει για περίπου τρεις εβδομάδες από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, λόγω θλάσης, με αποτέλεσμα να χάσει τα επόμενα ματς. Ίσως προλάβει, ωστόσο, τα σημαντικά παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Στο διάστημα αυτό δεν αποκλείεται να υπάρξει απάντηση από πλευράς του στην προοπτική για συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών, σύμφωνα με την «Πράσινη». Πάντως, μέχρι στιγμής όλα είναι ανοιχτά σχετικά με την παραμονή του ή όχι στον παναθηναϊκό, καθώς φέρεται να θέλει καλύτερη πρόταση από αυτή που του έγινε από τον Νίκο Νταμπίζα.

Ο Παναθηναϊκός του έχει δώσει χρόνο και περιμένει την απάντησή του. Εάν ο 29χρονος αμυντικός ρίξει τις απαιτήσεις του, τότε το θέμα θα προχωρήσει. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αποχωρήσει το καλοκαίρι, όταν και θα έχει λήξει το τρέχον συμβόλαιό του.

Επίσης, οι «πράσινοι» επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις, μετά το χθεσινό ρεπό, για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους ενόψει του ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο (16/02, 19:00). To ενδιαφέρον εστιάζεται στους Εμάνουελ Ινσούα και Δημήτρη Κουρμπέλη, που αποχώρησαν με κατάγματα από τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Αργεντινός μπακ έχει υποστεί διπλό κάταγμα στο ζυγωματικό και την άνω γνάθο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί καλά-καλά χθες να μιλήσει και να τρώει αλεσμένη τροφή. Οι γιατροί του συνέστησαν να μείνει τρεις ημέρες σπίτι του και κανονικά απαιτούνται 6-8 εβδομάδες για την πλήρη αποθεραπεία του. Ωστόσο, ο ίδιος θα παλέψει για να βρεθεί κανονικά στην αποστολή της ομάδας του κόντρα στους Αρκάδες.

Όσον αφορά τον αρχηγό του «τριφυλλιού», αναζητείται προστατευτική μάσκα, προκειμένου να μπορέσει να αγωνιστεί κόντρα στον Αστέρα, μετά το κάταγμα στη μύτη που υπέστη στο ματς των «Ζωσιμάδων». Και οι δύο δείχνουν διάθεση να είναι στις υπηρεσίες του Γιώργου Δώνη, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο αυτήν τη στιγμή.