Ο Ολυμπιακός έπαιξε όλο το παιχνίδι με παίκτη περισσότερο αλλά δεν ήταν καλός και κινδύνεψε με βρεθεί και πίσω στο σκορ αφού ο Πανσερραϊκός έχασε πέναλτι, για να δώσει τελικά τη λύση ο Μπιέλ με ωραίο γκολ και να σφραγίσει τη νίκη για τους Ερυθρόλευκους ο Ελ Αραμπί με πέναλτι.

Το ιδανικό σενάριο για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήταν το να πετύχει η ομάδα του ένα γκολ στα πρώτα λεπτά αλλά και το να μείνουν με 10 παίκτεςοι φιλοξενούμενοι από το ξεκίνημα δεν ήταν άσχημο. Και τελικά αυτό έγινε… Το φάουλ του Χάγεκ στον Μπιέλ ενώ έβγαινε τετ α τετ είχε ως αποτέλεσμα την κόκκινη κάρτα στο 4′, με τον Πανσερραϊκό να πρέπει να παίξει όλο το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο.

Οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να… πατήσουν πάνω σε αυτό και να πετύχουν κάποιο γκολ στα επόμενα λεπτά, έχοντας μεγάλη ευκαιρία στο 9′ με το σουτ του Καρβάλιο που πήγε στο δοκάρι μετά τη συνεργασία του με τον Μπιέλ. Το πρώτο 10λεπτο, με λίγα λόγια, ήταν καλό για τους Πειραιώτες αλλά η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν χειρότερη από ό,τι θα περίμεναν αφού δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Ο Ολυμπιακός είχε, φυσικά, τον έλεγχο και ήταν συνεχώς στην επίθεση, είχε κατοχή μπάλας στο 67% και γενικά δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για κάτι καλό αλλά πάντα κάτι έλειπε είτε στην τελική πάσα είτε στο τελείωμα, με συνέπεια να μην καταφέρουν να σκοράρουν ή να φτιάξουν κάποια μεγάλη φάση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Αποτέλεσμα; Ο Μαρτίνεθ έκανε τρεις αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να μπλέξουν πολύ για τους Πειραιώτες στο 55′ αφού οι Σερραίοι πήραν, μέσω VAR, πέναλτι για χέρι του Καμαρά. Ο Άλεξιτς, όμως, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και το ματς παρέμεινε στο 0-0, με τους Ερυθρόλευκους να βγαίνουν στη συνέχεια μπροστά για το γκολ. Και δεν άργησαν το πετύχουν.

Στο 63′ ο Μπιέλ με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0 και από εκεί και πέρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο 86′ πήρε πέναλτι για το σπρώξιμο του Πεταυράκη στον Φορτούνη και ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε στο 87′ και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ραμόν (46′ Κίνι), Αλεξανδρόπουλος (58′ Φορτούνης), Καμαρά (75′ Ιμπόρα), Καρβάλιο (46′ Ελ Κααμπί), Μασούρας (46′ Σκάρπα), Μπιέλ, Ελ Αραμπί.

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Ντάνκερλουϊ, Πηλέας (75′ Μασκανάκης), Πεταυράκης, Χάγεκ, Γκοτζαμανίδης, Θυμιάνης, Στάικος (75′ Ουεντραόγκο), Μούργος (38′ Τόμας), Χατζηστραβός (59′ Αυλωνίτης), Άλεξιτς (59′ Γούλερι).