Η απόφαση του Νίκολα Μίροτιτς να μην υπογράψει στην Παρτιζάν αθετώντας την προφορική συμφωνία που υπήρχε έχει κάνει έξαλλους τους ανθρώπους της ομάδας του Βελιγραδίου, με τα ΜΜΕ της χώρας να προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε και να εμπλέκουν ακόμη και την… εκκλησία στο θέμα.

Είναι ένα από τα πρόσωπα του καλοκαιριού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ χωρίς καν να έχει πάρει μεταγραφή. Αυτό είναι και το θέμα άλλωστε: Κανείς δεν ξέρει πού θα υπογράψει ο 31χρονος φόργουορντ, ο οποίος πριν λίγα 24ωρα έλυσε το συμβόλαιό του με τη Μπαρτσελόνα.

Είναι ένα θέμα που θα είχε κλείσει αν όλα είχαν εξελιχθεί φυσιολογικά, αν δηλαδή ο Μίροτιτς υπέγραψε στην Παρτιζάν με την οποία είχε συμφωνήσει προφορικά, αλλά τελικά αποφάσισε να αλλάξει άποψη εν μέσω δημοσιευμάτων για σοβαρές απειλές από οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, με τον ίδιο να τοποθετείται για το θέμα και την Παρτιζάν να απαντάει.

Με λίγα λόγια, είναι μια υπόθεση στην οποία κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται στο παρασκήνιο -την ώρα που οι Ιταλοί γράφουν για πολύ δυνατή πρόταση του Παναθηναϊκού– και μία προσπάθεια για να ξεδιαλύνει τα πράγματα την έκανε η ιστοσελίδα «Republica», η οποία υποστηρίζει ότι η μεταγραφή στην ομάδα του Βελιγραδίου χάλασε έπειτα από παρέμβαση της… εκκλησίας της Σερβίας.

«Βάσει των πληροφοριών μας, βασικός παράγοντας στην απόφαση του Μίροτιτς φέρεται να ήταν μια συνομιλία με υψηλόβαθμους εκκλησιαστικούς αξιωματούχους που του ζήτησαν μόνο ένα πράγμα. Να μην διχάσει τον σερβικό λαό», αναφέρετα αρχικά στο σχετικό ρεπορτάζ και υπάρχει φυσικά και συνέχεια…

«Είναι γνωστό ότι ο Νίκολα Μίροτιτς είναι πολύ πιστός και ότι έχει κάνει πολλά για τη Σερβία. Βρέθηκε τώρα σε μια κατάσταση όπου έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στους δύο από τους μεγαλύτερους συλλόγους μας. Κάτι που οδήγησε σε τεράστιες εντάσεις που λίγο έλειψε να γίνουν πολύ χειρότερες.

Εξαιτίας όλων αυτών, ο Νίκολα φέρεται να δέχθηκε απειλές και παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς εγγυήθηκε την ασφάλειά του, η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο. Οπότε ο Μίροτιτς προχώρησε στην πιο ανώδυνη απόφαση.

Η εκκλησία, μαζί με την οικογένεια, είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στη ζωή του διάσημου μπασκετμπολίστα, γι’ αυτό αποφάσισε να ακούσει τις συμβουλές των ανθρώπων που εμπιστεύεται και να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα άλλο περιβάλλον που δεν θα διχάσει τον σερβικό λαό».