Ο Νίκολα Μίροτιτς αποφάσισε τελικά όντως να μην υπογράψει στην Παρτιζάν, παρά την προφορική συμφωνία που υπήρχε, και να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα, με την ομάδα του Βελιγραδίου να βγάζει ανακοίνωση για το θέμα και να κατηγορεί τον Μαουροβούνιο και πολιτογραφημένο Ισπανό φόργουορντ για τη συμπεριφορά του.

Ο Μίροτιτς έλυσε το συμβόλαιό του με τη Μπαρτσελόνα πριν λίγα 24ωρα αλλά τα ισπανικά ΜΜΕ από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν ότι η μεταγραφή του στην Παρτιζάν είναι αμφίβολη λόγω σοβαρών απειλών από τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Τελικά ο πρώην ΝΒΑερ όντως δεν θα υπογράψει στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και το επιβεβαίωσε ο ίδιος με την ακόλουθη δήλωσή του, στην οποία αναφέρει τα εξής.

«Αφιέρωσα όλη τη ζωή μου στην αναζήτηση της αλήθειας και τη δίκαιη στάση απέναντι σε όλους. Είναι ένα δύσκολο μονοπάτι που απαιτεί δέσμευση και αφοσίωση. Ό,τι ακριβώς έκανα, δηλαδή στην καριέρα μου στο μπάσκετ. Προσπάθησα να είμαι καλός απέναντι σε όλους και να λειτουργώ πάντα ως μέλος της ομάδας. Πράγματι, το μπάσκετ έχει γίνει μέρος της ζωής μου. Ένα παιχνίδι που με βοήθησε να αναπτύξω την προσωπικότητά μου. Θέλω να συνεχίσω να βαδίζω σε αυτό το μονοπάτι. Να συνεχίσω να παίζω μπάσκετ και να ανυπομονώ για το παιχνίδι. Θέλω να μοιράζομαι αυτή τη χαρά μαζί με την οικογένειά μου.

Εδώ και πολλές εβδομάδες βγαίνουν διάφορες… πληροφορίες για εμένα και την επόμενη ομάδα μου. Παρά τη θέληση και την επιθυμία μου, εν αγνοία μου, δημοσιεύονται διάφορα κείμενα. Μερικά από αυτά ήταν προϊόντα φαντασίας και αυθαίρετα συμπεράσματα διάφορων ανθρώπων και Μέσων Ενημέρωσης. Οι φίλαθλοι άρχισαν απειλές και προσβολές που με εξέπληξαν πολύ και με πόνεσαν! Για να είμαι ειλικρινής, πρέπει να τονίσω πως καμία απειλή δεν ήρθε από τον Ερυθρό Αστέρα, με τον οποίον είχα πάντα μια αξιοσέβαστη επικοινωνία.

Δεν θέλω να διχάζω τους ανθρώπους σε καμία περίπτωση. Αποφάσισα να μην είμαι μέρος μιας τέτοιας ατμόσφαιρας και δεν θέλω να εκθέσω τον εαυτό μου ή την οικογένειά μου σε περαιτέρω ταλαιπωρίες. Θέλω επίσης να τονίσω ότι η επιθυμία μου να παίξω για την ομάδα στη Σερβία δεν εξαρτάται από τις οικονομικές προσφορές ή τα χρώματα του συλλόγου, γιατί ήθελα να παίξω στη χώρα που αγαπώ, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν έτσι. Ευχαριστώ την Παρτιζάν για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και την επιθυμία τους να παίξω στην ομάδα τους. Παρ’ όλα αυτά, αποφάσισα ότι το καλύτερο για εμένα και την οικογένειά μου είναι να συνεχίσω την καριέρα μου σε άλλη ομάδα στην Ευρώπη».

Παρτιζάν: «Να πει δημόσια ποιος τον απείλησε»

Όπως και να έχει, η δήλωση του Μίροτιτς, η απόφασή του να μην υπογράψει στην Παρτιζάν προκάλεσε την οργή της διοίκησης του συλλόγου, όπως δείχνει και η ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής…

«Για έναν άγνωστο λόγο, ο Νίκολα Μίροτιτς αποφάσισε να μην υπογράψει τη συμφωνία με την Παρτιζάν ενώ είχε ήδη συμφωνήσει με το κλαμπ. Σε αυτή την περίπτωση, η Παρτιζάν θέλει να ενημερώσει ότι ο Νίκολα Μίροτιτς έδωσε τον λόγο του στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς πριν από 15 μέρες. Έκανε το ίδιο με τον πρόεδρο του κλαμπ, Οστόγια Μιχαήλοβιτς, τον γενικό διευθυντή Ζόραν Σάβιτς και τον αρχηγό Κέβιν Πάντερ, λέγοντάς τους ότι θα παίξει στην Παρτιζάν. Έτσι, λοιπόν απορρίψαμε άλλους παίκτες που θα μπορούσαμε να υπογράψουμε.

Το κλαμπ καλεί δημόσια τον Μίροτιτς, μιας και ισχυρίζεται πως του αρέσει η ειλικρίνεια και παλεύει για την αλήθεια, να πει δημόσια ποιος τον απείλησε! Να εξηγήσει ποιοι είναι οι άνθρωποι που τον απείλησαν. Το πλάνο της Παρτιζάν ήταν να χτιστεί η ομάδα γύρω από τους παίκτες που είναι υπό συμβόλαιο αυτή τη στιγμή και τον ίδιο τον Μίροτιτς, αλλά τώρα αυτό το σχέδιο θα πρέπει να αλλάξει.

Η Παρτιζάν πιστεύει ακράδαντα ότι οι λόγοι που δεν υπέγραψε το συμβόλαιο ο Νίκολα Μίροτιτς δεν έχουν να κάνουν με απειλές, αλλά με κάποια άλλα πράγματα που το κοινό θα μπορεί να μάθει τις επόμενες μέρες».