Σε ένα φιλικό παιχνίδι που διήρκεσε… 120 λεπτά αφού χωρίστηκε σε τέσσερα 30λεπτα, η ΑΕΚ με γκολ των Φαν Βέερτ, Ζίνι και Κοσίδη νίκησε με 3-0 την Αντβέρπ και συνεχίζει τη δουλειά της στην Ολλανδία με στόχο να παρουσιαστεί έτοιμη όταν αρχίσουν οι επίσημοι αγώνες για τη νέα σεζόν.

Αυτό ήταν το δεύτερο φιλικό της Ένωσης μετά την έναρξη της προετοιμασίας της και ο Ματίας Αλμέιδα είχε την ευκαιρία να κάνει τις δοκιμές που ήθελε, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικές απουσίες προς το παρόν, όπως για παράδειγμα αυτές των Πινέδα, Γκατσίνοβιτς και Λιβάι Γκαρσία (την Παρασκευή ενσωματώθηκε στην προετοιμασία). Απουσίες που δεν επηρέασαν, πάντως, τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι ήταν καλύτεροι από τους Βέλγους και αυτό τελικά φάνηκε και στο σκορ.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 56′ με κοντινό πλασέ του Φαν Βέερτ μετά τη συνεργασία των Άμραμπατ και Τσύμπερ, για να ακολουθήσει το 2-0 στο 61′ με πολύ ωραίο τρόπο από τον Ζίνι που «κρέμασε» τον τερματοφύλακα.

Ο δικέφαλος αετός είχε στη συνέχεια ευκαιρίες για τρίτο γκολ και τελικά το έβαλε στο 87′ με τον Κοσίδη μετά την ωραία συνεργασία των Μαχαίρα και Μάνταλου, ενώ στο 113′ θα μπορούσε να γίνει και το 4-0 αλλά ο Μαχαίρας έστειλε τη μπάλα άουτ σε εκτέλεση πέναλτι μετά το χέρι αμυντικού της Αντβέρπ.

Η 11άδα της ΑΕΚ στα πρώτα δύο 30λεπτα: Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ, Ελίασον, Τσούμπερ, Φαν Βέερτ.

Η 11άδα της ΑΕΚ στο τρίτο 30λεπτο: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μοχαμάντι, Μήτογλου, Ρόκσον, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μαχαίρας, Ζίνι, Λαμαράνα, Κοσίδης.

Η 11άδα της ΑΕΚ στο τέταρτο 30λεπτο: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μοχαμάντι, Μήτογλου, Ρόκσον, Γαλανόπουλος, Πήλιος, Μαχαίρας, Ζίνι, Λαμαράνα, Κοσίδης.