Ο καιρός στη Ρώμη δεν έκανε το… χατίρι στον Στέφανο Τσιτσιπά και σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίζονταν το βράδυ της Δευτέρας (14/5) για το τουρνουά τένις με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι αναμετρήσεις τους και να μεταφερθούν για την Τρίτη (15/5).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε στο court για να αντιμετωπίσει τον Λορέντσο Σονέγκο στο πλαίσιο του 3ου γύρου τουρνουά της Ρώμης και αφού προηγήθηκε με 1-0 σετ (6-3) το ματς διεκόπη λόγω βροχής. Κι ενώ οι διοργανωτές πίστευαν πως έφτασε η στιγμή της επανέναρξης έπειτα από μια ώρα και 45 λεπτά αναμονής, η βροχή δεν σταμάτησε ως εκ τούτου το ματς του Έλληνα πρωταθλητή, αλλά και τα υπόλοιπα του προγράμματος να οδηγηθούν σε οριστική διακοπή.

Έτσι, το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Λορέντσο Σονέγκο θα συνεχιστεί – καλώς εχόντων των πραγμάτων την Τρίτη (15/5) – και θα αρχίσει με την έναρξη του δεύτερου σετ.

Θυμίζουμε και πως και το προηγούμενο παιχνίδι του Τσιτσιπά έγινε σε δύο… δόσεις. Τα τελευταία games του δεύτερου σετ κόντρα στον Μπόρζες παίχτηκαν την Κυριακή (14/5) το πρωί, ενώ ο αγώνας είχε αρχίσει Σάββατο (13/5). Γενικά, η κακοκαιρία των ημερών ταλαιπωρεί τους Ιταλούς διοργανωτές και κατ’ επέκταση και τους αθλητές.

Ο Τσιτσιπάς εάν περάσει το εμπόδιο του Σονέγκο θα διασταυρωθεί με τον νικητή του ζευγαριού Μουζέτι – Τιάφο, το οποίο επίσης διεκόπη στο 1-1 σετ.