Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς αποκλείστηκαν από τη συνέχεια play-offs του NBA από τους Ντένβερ Νάγκετς, αλλά οι μπελάδες για τον αστέρα τους Άντονι Έντουαρντς τώρα μοιάζουν να αρχίζουν καθώς δύο υπάλληλοι της ομάδας του Κολοράντο τον κατηγορούν πως τους τραυμάτισε με καρέκλα που πέταξε ο μπασκετμπολίστας.

Αρχικά, η καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από δημοσίευμα τοπικού μέσου του Ντένβερ μιας και οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς έχασαν με 112-109 και βγήκαν νοκ άουτ (26/4) χθες τα ξημερώματα. Έπειτα, όμως, άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνουν τον Άντονι Έντουαρντς να αρπάζει μια καρέκλα που βρισκόταν στην άκρη του παρκέ, να την περιστρέφει κι έπειτα να την πετάει. Οι δύο άνθρωποι τον κατηγορούν ότι τους τραυμάτισε με την καρέκλα που τους πέταξε. Όλα αυτά έγιναν μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Την καταγγελία τους έλαβε σοβαρά η αστυνομία του Ντένβερ, που ανακοίνωσε πως κλήτευσε τον Έντουαρντς για επίθεση τρίτου βαθμού. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, που μίλησε το αμερικανικό δίκτυο ESPN, οι δύο εργαζόμενοι δεν τραυματίστηκαν σοβαρά.

«Είμαστε ενήμεροι για το περιστατικό που φέρεται πως έγινε μετά τη λήξη του πέμπτου αγώνα μας κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς και αφορά τον Άντονι Έντουαρντς. Είμαστε σε αναμονή για περισσότερες πληροφορίες», ανέφεραν οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς σε ανακοίνωσή τους και πρόσθεσαν πως δεν έχουν να κάνουν κάποιο άλλο σχόλιο επί του παρόντος.

Ο Έντουαρντς θα κληθεί να καταθέσει τη δική του πλευρά του επεισοδίου στις 9 Ιουνίου σε δικαστήριο του Ντένβερ. Η επίθεση 3ου βαθμού είναι πλημμέλημα και στην πολιτεία του Κολοράντο καθορίζεται ως «εν γνώση ή απερίσκεπτα» άτομο τραυματίζει κάποιο άλλο. Αν καταδικαστεί, ο Έντουαρντς μπορεί να περάσει κάποιο διάστημα στη φυλακή και πρόστιμο μέχρι και 1.000 δολάρια.