Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει την επανεμφάνισή του στο παρκέ, οι Μιλγουόκι Μπακς δεν κατάφεραν να νικήσουν τους Μαϊάμι Χιτ. Ηττήθηκαν με 119-114 στο «Kaseya Center» και πλέον η σειρά του πρώτου γύρου των playoffs της ανατολικής περιφέρειας του NBA είναι στο 3-1 υπέρ των Χιτ.

Ο «Greek Freak» που αποχώρησε νωρίς από το πρώτο παιχνίδι λόγω τραυματισμού στη μέση κι έχασε τα επόμενα δύο, έπαιξε στο ματς και ήταν εντυπωσιακός. Σε 38 λεπτά συμμετοχής έβαλε 26 πόντους (12/22 σουτ, 0/1 τρίποντα, 2/4 ελεύθερες βολές), ενώ μάζεψε δέκα ριμπάουντ, μοίρασε 13 ασίστ, είχε ένα κλέψιμο και δύο μπλοκ.

Ο 28χρονος Έλληνας σούπερσταρ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς σα να ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στους Χιτ. Γρήγορα έφτασε στους επτά πόντους με εντυπωσιακές ενέργειες τις οποίες η άμυνα των Χιτ δεν μπορούσε να σταματήσει. Ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με εννιά πόντους καθώς οι γηπεδούχοι προσαρμόστηκαν και περιόρισαν τον αρχικό ενθουσιασμό των Μπακς που προηγήθηκαν με 15-5. Στο τέλος της πρώτης περιόδου τα «ελάφια» βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 33-28 – με τον Τζίμι Μπάτλερ να βάζει τους 22 των Χιτ!

Η δεύτερη περίοδος ήταν πιο σκληρή. Ο Αντετοκούνμπο μετά από ένα λέι-απ άρχισε να κάνει γκριμάτσες πόνου και να πιάνει τη μέση του, δείγμα πως δεν έχει ξεπεράσει στο 100% τον τραυματισμό του. Για καλή του τύχη, οι διαιτητές πήραν πίσω την απόφαση να τον χρεώσουν με τρίτο φάουλ λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους κι αυτό έπαιξε ρόλο στο να πάνε οι Μπακς με προβάδισμα 57-50 στα αποδυτήρια. Ο Γιάννης σ’ εκείνο το σημείο είχε ήδη 17-7-6 και η επίθεση της ομάδας του έβρισκε λύσεις παρά την καλή άμυνα των Χιτ.

Οι Μπακς άρχισαν καλά και το δεύτερο μέρος. Στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου «έτρεξαν» σερί 7-2, αλλά οι Χιτ δεν άφησαν την «ψαλίδα» να ανοίξει. Ανέβασαν την ένταση της πίεσής τους, μείωσαν το ρυθμό αφού δεν τους συνέφερε να αφήνουν χώρο για τρανζίσιον επιθέσεις στους Μπακς και μείωσαν τη διαφορά. Βέβαια, δεν μπορούσαν να προστατεύσουν το καλάθι τους από τον Αντετοκούνμπο που κάρφωσε με μανία.

Δεν ήταν, όμως, ο μόνος που συνέβαλλε. Από το πρώτο μέρος είχε συνοδοιπόρο στο σκοράρισμα τον πολύ καλό Μπρουκ Λόπεζ (36 π.). Στο 3ο 12λεπτο, ωστόσο, προστέθηκε στην παρέα τους και ο Κρις Μίντλετον (14 π.). Κάπως έτσι, οι Μπακς πήραν διαφορά 14 πόντων (82-68) 3′ και 32” πριν το τέλος της περιόδου. Ο Τζίμι Μπάτλερ πάλευε ουσιαστικά μόνος του, αλλά δεν μπορούσε να τα βάλει με τους Μπακς κι έτσι η διαφορά διατηρήθηκε σε αυτά τα επίπεδα (89-78).

Κι όταν όλα έδειχναν Μπακς, τα «ελάφια» κατέρρευσαν. Ο Μπάτλερ είδε τους συμπαίκτες του να ανεβάζουν το επίπεδο της απόδοσής τους στην 4η περίοδο. Η άμυνα των Χιτ ανέβηκε πολλά επίπεδα με αποτέλεσμα οι Μπακς να «βαλτώσουν». Ελάχιστα μπορούσαν να κάνουν κόντρα στον Μπάτλερ που δεν είχε αντίπαλο κι έκλεισε το ματς με 56 πόντους (19/28 σουτ, 15/18 ελεύθερες βολές).

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται και πάλι στο Ουϊσκόνσιν με το επόμενο ματς να διεξάγεται τα ξημερώματα της Παρασκευής (27/4). Όποια ομάδα περάσει από αυτό το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τους νικητές της σειράς Κλίβελαντ Καβαλίερς-Νιού Γιόρκ Νικς.

Τα 12λεπτα: 28-33, 50-57, 78-89, 119-114.