Ο Ολυμπιακός παρουσίασε πριν λίγες μέρες τη νέα υπηρεσία που θα προσφέρει στους εντός έδρας αγώνες του σε άτομα με οπτική αναπηρία και η πρεμιέρα έγινε στον αγώνα με τον Άρη, με δύο φοιτήτριες στο μικρόφωνο και άλλα δύο άτομα για σχόλιο και περιγραφή.

Επί χρόνια, πολλά χρόνια είναι η αλήθεια, τα ελληνικά γήπεδα ήταν παντελώς ακατάλληλα για άτομα με οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας. Αυτό άρχισε να αλλάζει από το 2004 με το νέο Καραϊσκάκη και πλέον θεωρείται αυτονόητο για κάθε ομάδα. Είτε έχει το δικό της γήπεδο, όπως οι ερυθρόλευκοι ή η ΑΕΚ, είτε όχι. Αυτό που δεν ήταν αυτονόητο όμως αλλά επιδιώκει να το καταστήσει τέτοιο ο Ολυμπιακός, είναι ο σεβασμός προς τους οπαδούς με πρόβλημα στην όρασή τους.

Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ παρουσίασε πριν λίγες μέρες τη νέα υπηρεσία που θα προσφέρει πλέον σε άτομα με οπτική αναπηρία και μάλιστα γίνεται η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που κάνει κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια, έγινε ήδη η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που κάνει κάτι τέτοιο, αφού στον αγώνα με τον Άρη για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ έγινε η σχετική πρεμιέρα.

Δύο φοιτήτριες ήταν στο μικρόφωνο και άλλα δύο άτομα ανέλαβαν το σχόλιο και την περιγραφή, με πέντε τυφλούς φίλους του Ολυμπιακού να απολαμβάνουν την ακουστική περιγραφή. Κάτι που θα γίνεται, πλέον, σε κάθε παιχνίδι των Πειραιωτών στο Καραϊσκάκη. Παράλληλα, η ακουστική περιγραφή θα προσφέρεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. μέσα από τον ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό των φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου, το «Ράδιον Πάντειον Sports» που βρίσκεται στη σελίδα radiopanteion.com.

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία, για την οποία μίλησε το στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς, πριν την έναρξη του αγώνα με τον Άρη, εξηγώντας όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες.