Στο φιλικό της Εθνικής Ελλάδας με τη Λιθουανία τη Δευτέρα (27/3) στην «OPAP Arena» που έληξε ισόπαλο 0-0 ακούστηκαν αποδοκιμασίες προς ορισμένους παίκτες της «γαλανόλευκης» από μερίδα οπαδών και ο ΠΣΑΠΠ σήμερα (28/3) έσπευσε να καταδικάσει αυτό το φαινόμενο.

Ο Σύνδεσμος στη δημοσίευσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι στην Εθνική όλοι φοράνε την ίδια φανέλα και οι παίκτες και οι φίλαθλοι πρέπει να είναι ενωμένοι.

🇬🇷Όταν παίζει η ΕΛΛΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (GREECE NATIONAL TEAM), όλοι μας φοράμε την ίδια φανέλα. Παίκτες και φίλαθλοι…

Posted by ΠΣΑΠΠ – Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών on Tuesday, March 28, 2023

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠΠ:

«Όταν παίζει η Εθνική ομάδα, όλοι μας φοράμε την ίδια φανέλα. Παίκτες και φίλαθλοι ενωμένοι, σα μία γροθιά δίνουμε τα πάντα για τη νίκη.

Για εμάς περιστατικά όπως αυτό που συνέβη στον τελευταίο της αγώνα όπου μερίδα θεατών αποδοκίμασε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές δεν έχουν θέση στα γήπεδα, πόσο δε όταν αγωνίζεται η Ομάδα όλων μας.

Το ποδόσφαιρο και ειδικά η Εθνική θα πρέπει να μας ενώνει και καλό είναι όλοι να παραδειγματιστείτε από τις εικόνες των διεθνών μας».

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ άρχισε την περασμένη εβδομάδα την προσπάθειά της στα προκριματικά του EURO 2024 με τους παίκτες να κάνουν ιδιαίτερη αναφορά για το καλό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό των αποδυτηρίων και ζήτησαν την στήριξη του κόσμου προκειμένου να μην χαλάσει αυτή η ισορροπία. Βέβαια, γι’ αυτό θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια ιδίως στο τοξικό περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.