Οι Μιλγουόκι Μπακς έβγαλαν την… κούρασή τους και τις ελλείψεις τους στο παρκέ καθώς ηττήθηκαν με 139-123 από τους Ιντιάνα Πέισερς στο «Fiserv Forum». Πλέον, έχουν ρεκόρ 50-20 που παραμένει το καλύτερο στο NBA, αλλά ήταν μια ήττα εκτός προγράμματος αν και δεν θα τους «πονέσει».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αν και σημείωσε 25 πόντους σε 27 λεπτά (10/17 σουτ, 5/10 ελεύθερες βολές) και είχε εννιά ριμπάουντ, πέντε ασίστ κι ένα κλέψιμο, δεν ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του. Μάλιστα, ήταν τα δικά του λάθη που της κόστισαν. Ο 28χρονος Έλληνας σούπερ σταρ ολοκλήρωσε το ματς με πέντε φάουλ και χωρίς τον ίδιο να αποδίδει στο 100% οι Μπακς δεν ήταν η ίδια ομάδα. Ο φωτογραφικός φακός «έπιασε» τα παπούτσια του Γιάννη να λάμπουν στο σκοτάδι, αλλά ήταν το μόνο που έλαμψε στο Γουϊσκόνσιν.

Οι Μιλγουόκι Μπακς επίσης είχαν απουσίες. Εκτός ήταν οι βασικοί Γκρέισον Άλεν (γκαρντ) και Μπρουκ Λόπεζ (σέντερ) καθώς και οι αναπληρωματικοί Γκόραν Ντράγκιτς (γκαρντ), Τζέι Κράουντερ (φόργουορντ) και Θανάσης Αντετοκούνμπο (φόργουορντ).

Αυτό, όμως, δεν έδειχνε να τους επηρεάζει στην αρχή της αναμέτρησης. Μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με 10-3 έπειτα από ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η επίθεσή τους έβγαζε… φωτιές στο πρώτο 12λεπτο. Σημείωσαν 40 πόντους (οκτώ ο Giannis σε έξι λεπτά συμμετοχής) και όλα έμοιαζαν να βρίσκονται υπό έλεγχο καθ’ οδόν σε μια άνετη νίκη κόντρα σε αντίπαλο κατώτερης ποιότητας.

Η χαλάρωση και πιθανώς η υποτίμηση των Πέισερς οδήγησε τους Μπακς σε λάθη. Ο Αντετοκούνμπο φορτώθηκε με τρία φάουλ σε λιγότερο από ένα λεπτό και αναγκάστηκε να βγει από το παρκέ ενώ έμειναν οκτώ λεπτά για το ημίχρονο. Οι Μπακς διατήρησαν το πάνω χέρι, αν και πλέον έδειχναν πιο ευάλωτοι και το σκοράρισμα δεν ήταν το ίδιο εύκολο. Πήγαν, όμως, στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 64-55.

Ενενήντα δευτερόλεπτα είχαν περάσει στην 3η περίοδο όταν ο Αντετοκούνμπο έκανε το 4ο φάουλ του. Αυτή τη φορά δεν έγινε αλλαγή. Έμεινε στο παρκέ. Τα «ελάφια» βρήκαν και πάλι επιθετικό ρυθμό αφού προσαρμόστηκαν και απενεργποίησαν τη ζώνη των Πέισερς.

Ωστόσο, είχαν σταματήσει να παίζουν άμυνα κι αυτό κρατούσε τους φιλοξενούμενους μέσα στο κόλπο. Οι Πέισερς έβαλαν 49 πόντους στο 3ο 12λεπτο με επιμέρους +12 σε σύγκριση με τους Μπακς. Μπήκαν στην τελευταία περίοδο μπροστά με 104-101. Το πρόβλημα του Αντετοκούνμπο με τα φάουλ σήμαινε πως είχε παίξει μόλις 18 λεπτά (17 π.).

Οι Πέισερς είχαν αποκτήσει μομέντουμ ιδίως στην περιφέρεια (8/11 τρίποντα στην 3η περίοδο, άρχισαν με 3/3 την 4η), ενώ οι Μπακς συνέχισαν να μην μπορούν να τους σταματήσουν. Με 7′ και 39” να απομένουν για το τέλος του ματς και με το σκορ στο 119-111 υπέρ των Πέισερς, ο Αντετοκούνμπο υπέπεσε στο 5ο του φάουλ. Η εικόνα δεν άλλαξε. Χωρίς την επιθετικότητα του «Greek Freak» και στις δύο πλευρές του παρκέ ήταν εύκολη λεία για τους Πέισερς. Με κάτι παραπάνω από δύο λεπτά στο ρολόι, ο κόουτς Μάικ Μπούντενχολζερ απέσυρε τους βασικούς του αποδεχόμενος την ήττα.

Τα 12λεπτα: 40-30, 24-25, 37-49, 22-35.