Μπορεί η Κατερίνα Στεφανίδη να μας έχει συνηθίσει στα μετάλλια κατά τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας της, αλλά και η 4η θέση σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου δεν είναι μικρή υπόθεση, παρά την προσπάθειά της στην Κωνσταντινούπολη για κάτι καλύτερο.

Η Στεφανίδη είναι μία από τις αθλήτριες που έχει κάνει πολλές φορές υπερήφανους τους Έλληνας, οπότε λογικό είναι κάθε φορά που πάει σε μια μεγάλη διοργάνωση να περιμένουν όλοι μετάλλιο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως πάντα θα πάνε όλα όπως τα θέλουμε, όπως τα θέλει η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, χρυσή Ολυμπιονίκης, η οποία προσπάθησε για το καλύτερο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη.

Το πρώτο άλμα ήταν στα 4.45μ. και η Στεφανίδη το υπερέβη εύκολα, για να ανέβει στη συνέχεια στα 4.60μ., όπου επίσης τα κατάφερε με την πρώτη της προσπάθεια. Έτσι, επόμενος στόχος ήταν το 4.70μ. αλλά εκεί τα πράγματα δεν πήγαν κατ’ ευχήν.

Το πρώτο άλμα της Στεφανίδη ήταν άκυρο, στο δεύτερο δεν τα κατάφερε στις λεπτομέρειες και τελικά δεν ολοκλήρωσε το τρίτο, με αποτέλεσμα να μείνει στην 4η θέση.