Το Μουντιάλ 2022 ολοκληρώθηκε στους προημιτελικούς για την Πορτογαλία που έχασε με 1-0 από το Μαρόκο, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μπαίνει ως αλλαγή στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου αλλά να μην καταφέρνει να δώσει τη λύση για την ομάδα του, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συγκρατήσει τα δάκρυά του μετά το τέλος του αγώνα.

Οι Πορτογάλοι ήταν το φαβορί για την πρόκριση στους ημιτελικούς αλλά τελικά πρέπει να πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής στην πατρίδα τους, αφού το εκπληκτικό Μαρόκο τούς νίκησε και αυτούς.

Έτσι, έγιναν η πρώτη ομάδα από την Αφρική που φτάνει στους «4» ενός Μουντιάλ, με τον Ρονάλντο από την άλλη πλευρά να πραγματοποιεί την τελευταία του εμφάνιση σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο CR7 ήξερε ότι αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη διοργάνωση με την εθνική ομάδα της χώρας του και ήλπιζε σε ένα θριαμβευτικό φινάλε, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ήθελε.

Έτσι, μετά τη λήξη και ενώ κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια της ομάδας του δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, με τις κάμερες να είναι εκεί για να απαθανατίσουν την εικόνα.