Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειχνε έτοιμος να βάλει τέλος στο σερί επτά ηττών από τον Νόβακ Τζόκοβιτς από το 2019 κι έπειτα και να πάρει την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά του Παρισιού, αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-1 σετ στις λεπτομέρειες, στο tie break,και δεν θα καταφέρει να διεκδικήσει αυτή τη φορά τον 10ο τίτλο της καριέρας του.

Ο ημιτελικός άρχισε με τους δύο τενίστες να είναι απολύτως συγκεντρωμένοι και να κρατάνε το σερβίς τους μέχρι και το 3-2 του Σέρβου, ο οποίος σε εκείνο το σημείο έκανε το 4-2 με break, το οποίο ήταν το πρώτο που δέχθηκε ο Έλληνας στο τουρνουά. Κάτι που τον επηρέασε ψυχολογικά όπως φάνηκε, με συνέπεια να μην μπορέσει να αντιδράσει και να χάσει τελικά το πρώτο σετ με 6-2.

Στο δεύτερο, όμως, ο Τσιτσιπάς μπήκε απολύτως συγκεντρωμένος και με τα games στο 2-2 ήταν η σειρά του να κάνει break για το 3-2, κρατώντας αμέσως μετά το σερβίς του για το 4-2. Ο Τζόκοβιτς αντέδρασε μειώνοντας σε 4-3 αλλά ο Στέφανος έκανε το 5-3 και αμέσως μετά με δεύτερο break έφτασε στο 6-3 και ισοφάρισε 1-1 στα σετ.

Όλα, επομένως, θα κρίνονταν στο τρίτο σετ, στο οποίο και οι δύο τενίστες κρατούσαν το σερβίς τους. Παρά τις προσπάθειες τόσο του Τσιτσιπά όσο και του Τζόκοβιτς κανείς δεν μπορούσε να κάνει το break, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο 6-6 και να ετοιμαστούν για το tie break.

Εκεί, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε πρώτος το mini break και ήταν η στιγμή που όλοι πίστεψαν ότι ήρθε η ώρα να νικήσει τον Τζόκοβιτς και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό, αλλά ο Σέρβος απάντησε με τρεις συνεχόμενους πόντους και τελικά ήταν αυτός που πανηγύρισε τη νίκη με 2-1.

Τα σετ: 2-6, 6-3, 6-7