Η Ρεάλ Μαδρίτης, όπως και η Γιουβέντους με τη Μπαρτσελόνα, περιμένουν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα της European Super League και έχει φροντίσει να αφήσει στην άκρη το ποσό των 780 εκατ. ευρώ για να μην καταρρεύσει σε ενδεχόμενη απόφαση της UEFA για τριετή αποβολή από το Champions League.

Η Ρεάλ, η Γιούβε και η Μπάρτσα είναι τα τρία κλαμπ που επιμένουν για τη European Super League, αφού θεωρούν ότι η UEFA είναι μονοπώλιο και ότι κάτι τέτοιο είναι κόντρα στον νόμο της ελεύθερης αγοράς. Έτσι, έχουν προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την απόφαση της οποίας περιμένουν στα τέλη του 2022 με αρχές του 2023.

Αν η απόφαση είναι θετική για τα τρία κλαμπ, κανένα πρόβλημα για τους Μαδριλένους, τους Τορινέζους και τους Καταλανούς. Αν, όμως, η απόφαση είναι υπέρ της UEFA, τότε αυτές οι τρεις ομάδες κινδυνεύουν μέχρι και με τριετή αποκλεισμό από το Champions League. Μοιάζει δύσκολο, βέβαια, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία να αποφασίσει κάτι τέτοιο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Και επειδή, όντως, ποτέ δεν ξέρεις, στη Ρεάλ έχουν φροντίσει, όπως αναφέρει το ισπανικό «Vozpopuli», να εξοικονομήσουν το ποσό των 780 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μην καταρρεύσει το κλαμπ αν όντως τιμωρηθεί με αποκλεισμό τριών ετών από την Ευρώπη. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ άλλωστε, πρόεδρος των Μαδριλένων, έχει αλλάξει οικονομική πολιτική τα τελευταία χρόνια και το ταμείο του κλαμπ είναι πιο γεμάτο από ποτέ.