Το φετινό καλοκαίρι ήταν το πιο περίεργο στην καριέρα του Κώστα Φορτούνη αφού ήταν στη λίστα με τους υπό παραχώρηση παίκτες, αλλά τελικά παρέμεινε στον Ολυμπιακό ανανεώνοντας το συμβόλαιό του και ελπίζει ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα για τον ίδιο, πλέον, με τον Κάρλος Κορμπεράν στον πάγκο της ομάδας και όχι με τον Πέδρο Μαρτίνς.

Δεν είναι κρυφό ότι ανάμεσα στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και τον Πορτογάλο πρώην προπονητή των Πειραιωτών δεν υπήρχε επαφή, δεν υπήρχε feeling. Δεν είναι κρυφό, επίσης, ότι αν ο Μαρτίνς παρέμενε στους ερυθρόλευκους, ο Φορτούνης δεν θα είχε κανένα μέλλον σε αυτούς. Τα πράγματα, όμως, εξελίχθηκαν όπως εξελίχθηκαν, με τον Πορτογάλο να αποχωρεί και τον παίκτη όχι μόνο να μη φεύγει αλλά να παραμένει υπογράφοντας και νέο συμβόλαιο. Τι περιμένει, όμως, από εδώ και πέρα τον 29χρονο άσο στον Ολυμπιακό;

Με βάση τα δεδομένα που επικρατούν αυτή τη στιγμή λοιπόν, μόνο καλύτερα μπορεί να είναι τα πράγματα για τον Φορτούνη. Ο λόγος; Ο Κορμπεράν έχει την καλύτερη άποψη για αυτόν. Ο Ισπανός προπονητής έχει δει αγώνες με τον διεθνή επιθετικό μέσο σε δράση και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει πολύ, μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα του. Και αυτό είναι κάτι που το έχει πει τόσο στους άμεσους συνεργάτες του όσο και στη διοίκηση της ομάδας.

Έτσι, περιμένει πώς και πώς για να φτάσει ο Φορτούνης στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης και γενικά ετοιμότητας ώστε να τον ενσωματώσει ξανά στην ομάδα και να αρχίσει να υπολογίζει και αυτόν στα πλάνα του. Μια εξέλιξη που δεν φαινόταν και τόσο πιθανή στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά τελικά ήρθαν έτσι τα πράγματα ώστε ο 29χρονος παίκτης να εξακολουθεί να έχει μέλλον στον Πειραιά.

Ο Κώστας Φορτούνης

Η τελευταία ευκαιρία…

Μέλλον, όμως, το οποίο θα πρέπει να «κερδίσει» με την παρουσία του, τη δουλειά του και την απόδοσή του. Ο Φορτούνης ναι μεν ανανέωσε το συμβόλαιό του, ναι μεν έχει ξανά έναν προπονητή που πιστεύει σε αυτόν, αλλά αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία στους ερυθρόλευκους. Αν επανέλθει στο επίπεδο που ήταν, αν δείξει ότι μπορεί ξανά να σταθεί και να προσφέρει πολλά, τότε η θέση του στην ομάδα δεν θα κινδυνεύει. Αν, από την άλλη, απογοητεύσει, αν δείξει ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στα παλιά, τότε το μέλλον του δεν θα είναι ευοίωνο στο λιμάνι.

Ο Φορτούνης για πρώτη φορά συνειδητοποίησε ότι η καριέρα του στον Ολυμπιακό θα μπορούσε να λάβει τέλος, αλλά τελικά έλαβε μια νέα ευκαιρία. Μια τελευταία ευκαιρία. Την οποία ο ίδιος, όπως λέει στους κοντινούς του ανθρώπους, είναι αποφασισμένος να αρπάξει από τα μαλλιά, συνεχίζοντας με εντατικό ρυθμό τη δουλειά ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομα στη διάθεση του Κορμπεράν. Κάτι που αναμένεται να συμβεί σε ένα 20ήμερο περίπου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του τιμ του Ισπανού προπονητή. Του προπονητή που έχει εντελώς διαφορετική άποχη για τον Φορτούνη σε σχέση με τον προκάτοχό του και ελπίζει να δικαιωθεί για αυτό.