Ο Τζόρτζεβιτς, ο Γεωργάτος, ο Γιαννακόπουλος, ο Ανατολάκης, ο Αλεξανδρής και πολλοί ακόμα άσοι του Ολυμπιακού από το παρελθόν, προπονήθηκαν στον Ρέντη ενόψει του φιλανθρωπικού φιλικού της Τρίτης!

Ολοι συγκεντρώθηκαν στον Ρέντη, έβαλαν τις φόρμες και τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσι και άρχισαν την προπόνηση, ενόψει του αγώνα με τους φίλους του Ζιντάν.

Γιαννακόπουλος: «Δύσκολη περίοδο και από οικονομικής πλευράς»
Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και είναι χαρούμενο το γεγονός ότι μαζευόμαστε γι’ αυτόν τον ιερό σκοπό, σε μία δύσκολη περίοδο και από οικονομικής πλευράς, αλλά και από κοινωνικής για αρκετό κόσμο. Εύχομαι να έρθει όσο το δυνατό περισσότερος κόσμος στο γήπεδο ώστε να μαζευτούν περισσότερα χρήματα». Σε ερώτηση για το πώς νιώθει που θα ξαναγωνιστεί πλάι στους παλιούς του συμπαίκτες, είπε: «Σίγουρα είναι ξεχωριστές στιγμές, καθώς έχουμε περάσει πολλά μαζί, με σημαντικές νίκες και κατακτήσεις τίτλων». Τέλος, σχετικά με το αν είναι έτοιμοι, ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, πρόσθεσε: «Εγώ αισθάνομαι έτοιμος. Το ίδιο και τα άλλα παιδιά. Θα δούμε αν θα είμαστε και σωματικά έτοιμοι».

Γεωργάτος: «Πολύ σοβαρός σκοπός»
Ο Γρηγόρης Γεωργάτος από την πλευρά του τόνισε: «Ερχόμαστε εδώ για ένα πολύ σοβαρό σκοπό. Είναι τιμή μας που θα συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο ματς. Ούτε που το σκεφτήκαμε όταν μας προτάθηκε. Ελπίζουμε ο κόσμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και να γεμίσει το γήπεδο, για να μαζευτεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, επειδή είναι για ιερό σκοπό. Είναι σημαντικό ότι θα έρθουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές σε αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου». Ερωτηθείς για τα συναισθήματα του, απάντησε: «Είναι έντονα τα συναισθήματα και σίγουρα ακόμα και τώρα που έρχομαι στο Ρέντη μετά από τέσσερα χρόνια. Ας είναι επιεικής ο κόσμος μαζί μου και μην περιμένει αυτά που έκανα παλιά…».

Αλεξανδρής: «Μεγάλη τιμή για όλους»
Ο Αλέκος Αλεξανδρής δήλωσε για το φιλικό: «Είναι μεγάλη τιμή για όλους εμάς που θα παίξουμε σε αυτό το παιχνίδι για έναν ιερό σκοπό. Αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι που θα φορέσουμε ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού και που ο σύλλογος συμμετέχει σε αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια. Θα έρθουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές όπως ο Ζιντάν και ο Ρονάλντο που είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι και βοηθάνε τον κόσμο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Είναι σημαντικό να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο ανεξαρτήτως οπαδικών αισθημάτων. Είναι λογικό ο κόσμος να έχει απαιτήσεις. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Ανατολάκης: «Οτι μπορούμε ώστε να βοηθάμε»
Δηλώσεις έκανε και ο Γιώργος Ανατολάκης τονίζοντας: «Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να βοηθάμε, όταν είναι για φιλανθρωπικούς σκοπούς, πρέπει να το κάνουμε. Μπορούμε όλοι μας να βοηθήσουμε με σκοπό να γίνει μία νέα αρχή. Είναι πολύ σημαντικό που μετά από 2,5 χρόνια θα ξαναμπώ στο γήπεδο για να αγωνιστώ. Θα δείξει σε τί κατάσταση βρίσκομαι. Ελπίζουμε όλοι να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Νιώθω και την ιδιότητα του αθλητή και του πολιτικού. Στη Βουλή υπάρχει μία σκέψη να δημιουργηθεί ομάδα ποδοσφαίρου για να συμμετέχει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς».

Αμανατίδης: «Μεγάλο γεγονός για τον Ολυμπιακό»
Ο Γιώργος Αμανατίδης αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικός είναι ένας τέτοιος αγώνας: «Είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός για τον Ολυμπιακό. Είναι ένα παιχνίδι που διοργανώνεται μία φορά το χρόνο και είναι σημαντικό που ο ΟΗΕ επέλεξε εμάς για να γίνει αυτός ο αγώνας. Την Τρίτη το βράδυ το γήπεδο ελπίζω να είναι γεμάτο. Είναι μία καλή ευκαιρία και για τα μικρά παιδιά να δουν παίκτες που τους έχουν δει μόνο από την τηλεόραση έως τώρα. Είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου και έτσι όπως το διοργανώνει ο Ολυμπιακός νομίζω πως θα έχει απόλυτη επιτυχία. Θα θυμηθούμε παλιές καλές στιγμές και θα γελάσουμε στο γήπεδο. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος. Είμαστε ποδοσφαιριστές που έχουμε συνδέσει τη ζωή μας ο ένας με τον άλλον και μας συνδέουν πάρα πολλά πράγματα. Παρά το γεγονός πως έχω αρκετές υποχρεώσεις και ταξίδια, προσπαθώ να βρίσκω χρόνο ώστε να γυμνάζομαι».

Κοβάσεβιτς: «Ιερός σκοπός»

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς μίλησε για τον ιερό σκοπό του φιλικού, αλλά και την φιλία του με τον Ζιντάν: «Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και το αποδεικνύει με τη διεξαγωγή ενός τέτοιου πολύ σημαντικού αγώνα. Είναι σημαντικό που μαζευτήκαμε όλοι μας εδώ για έναν τόσο ιερό σκοπό. Μου έρχονται στον μυαλό όλες οι καλές στιγμές που έχουμε ζήσει και είναι όνειρο για εμάς ότι θα αγωνιστούμε ξανά και πάλι όλοι μαζί. Έχω παίξει συμπαίκτης με τον Ζιντάν για 2 χρόνια όταν ήμασταν συμπαίκτες στην Γιουβέντους. Μας συνδέει φιλία όμως η ομάδα μου είναι ο Ολυμπιακός. Επίσης, είμαι χαρούμενος που θα έχω συμπαίκτες ποδοσφαιριστές που τους είχα αντιμετωπίσει μόνο ως αντιπάλους».

Νινιάδης: «Σημαντικές τέτοιες εκδηλώσεις»
Από την πλευρά του ο Ανδρέας Νινιάδης πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συμμετέχω σε αυτόν τον αγώνα και για μένα και για τον Ολυμπιακό. Είναι σημαντικό ότι συμμετέχουμε σε αυτές τις εκδηλώσεις. Έχουμε την ευακιρία να βρεθούμε ξανά με παλιούς φίλους και συμπαίκτες που ζήσαμε αρκετές καλές στιγμές και έχουμε ωραίες αναμνήσεις. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και είμαστε χαρούμενοι που θα πατήσουκε το γρασίδι του γηπέδου Καραϊσκάκη».

Τζόρτζεβιτς: «Ιδιαίτερο παιχνίδι»
Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς μίλησε για την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους μετά από ενάμιση χρόνο, έστω και σε φιλικό.

Πηγή: gazzetta.gr