Πριν από την κυκλοφορία της βιογραφικής ταινίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, «Rise», η Walt Disney Studios μοιράστηκε μια αποκλειστική σκηνή από το επερχόμενο αθλητικό δράμα της Disney+, στον λογαριασμό της στο Youtube και σε άλλες πλατφόρμες.

Στο κλιπ εμφανίζεται ο νεαρός Γιάννης και ο αδερφός του Θανάσης —που απεικονίζονται από τους πραγματικούς αδερφούς Ούτσε και Ραλ Αγκάντα— να μοιράζονται αθλητικά παπούτσια σε προπόνηση μπάσκετ του Φιλαθλητικού, καθώς η οικογένεια Αντετοκούνμπο δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά ένα επιπλέον ζευγάρι παπούτσια για τους μελλοντικούς παίκτες του NBA. Δείχνει, δε, τους συμπαίκτες τους να τους κοροϊδεύουν. Σε σύντομο διάλογο που έχουν τα δύο αδέρφια μεταξύ τους ο «Θανάσης» του λέει: «Δείξε σε όλους ποιος είσαι, δείξε ότι το θες περισσότερο».

Το «Rise», το οποίο πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Ιουνίου, αφηγείται τις κακουχίες που αντιμετώπισε η οικογένεια Αντετοκούνμπο μετά τη μετανάστευση από τη Νιγηρία στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μοιράστηκε με τους followers του στα social media μια εκδοχή του αποσπάσματος και το συνόδευσε με την λεζάντα: «We RISE as a family», δηλαδή «Σηκωνόμαστε ως οικογένεια».

Τα αδέρφια έγιναν η πρώτη τριάδα των αδερφών που κέρδισαν ένα πρωτάθλημα NBA: ο Γιάννης και ο Θανάσης τον τίτλο με τους Μιλγουόκι Μπακς το 2021, μόλις ένα χρόνο αφότου ο μικρότερος αδερφός τους, Κώστας, φόρεσε το δαχτυλίδι με τους Λος Άντζελες Λέικερς.

«Είμαι ενθουσιασμένος και με τιμά που η Disney+ μεταφέρει την ιστορία της οικογένειάς μου σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο δύο φορές MVP του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο, που είναι εκτελεστικός παραγωγός στο έργο.

Και πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι θα εμπνεύσει όσους βρίσκονται σε παρόμοιες συνθήκες να διατηρήσουν την πίστη, να παραμείνουν πιστοί στους στόχους τους και να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή».