Η Ρόμα ήθελε τη νίκη στην έδρα της αδιάφορης Τορίνο για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου Europa League και να μην κινδυνεύσει από τις Αταλάντα και Φιορεντίνα που την ακολουθούσαν στη βαθμολογία. Τελικά, πήρε αυτό που ήθελε και με χαρακτηριστική ευκολία, επικρατώντας της «γκρανάτα» με 3-0 στο «Ολίμπικο» του Τορίνο στο εναρκτήριο ματς της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής της Serie A.

Το κίνητρο, λοιπόν, έκανε την διαφορά με τους «τζαλορόσι» να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Πρωταγωνίστησαν ο Τάμι Έιμπραχαμ κι ο Λορέντσο Πελεγκρίνι που είχαν συμμετοχή σε όλα τα γκολ των Ρωμαίων.

Ο Άγγλος στράικερ σημείωσε δύο τέρματα στην διάρκεια του πρώτου μέρους. Στο 33′ υποδέχθηκε την ασίστ του Πελεγκρίνο κι εννιά λεπτά αργότερα έγραψε το 2-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Ο Πελεγκρίνι έκλεισε το σκορ, επίσης από την «άσπρη βούλα» στο 78′. Πλέον, η Ρόμα θα αφοσιωθεί στον τελικό του Europa Conference League της προσεχούς Τετάρτης (25/5) με τη Φέγενορντ στα Τίρανα.