Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και μαζί συνεχίζονται και οι αντιδράσεις κατά της Ρωσίας, όπως και οι πρωτοβουλίες που παίρνουν όλοι για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με αυτό που συμβαίνει και παράλληλα την υποστήριξή τους στον ουκρανικό λαό. Κάτι που έκανε και το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Πολωνίας διοργανώνοντας αντιπολεμικό τηλεμαραθώνιο, στον οποίο συμμετέχουν ο Αντρέι Σεφτσένκο αλλά και οι… Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ.

Η πρωτοβουλία, όπως προαναφέρθηκε, ανήκει στο TVP, την κρατική τηλεόραση της Πολωνίας και συμμετέχουν διάφορες προσωπικότητες από τον χώρο της μουσικής και της τηλεόρασης, όχι μόνο Πολωνοί αλλά και Ουκρανοί, όπως και Βρετανοί. Ένας από τους Ουκρανούς είναι και ο Αντρέι Σεφτσένκο, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που έβγαλε η χώρα του, ενώ τη διαφορά κάνουν οι Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ.

Η ισπανική και η αγγλική ομάδα δέχθηκαν να συμμετάσχουν μέσω εκπροσώπων και να εκφράσουν έτσι την αντίθεσή τους με τον πόλεμο και τη στήριξή τους στους Ουκρανούς, στους οποίους θα διατεθούν και τα έσοδα αυτού του τηλεμαραθώνιου.