Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πολ Πογκμπά, αποκάλυψε ότι διαρρήκτες εισέβαλαν στην οικία του, ενώ τα παιδιά του κοιμόντουσαν. Ο Γάλλος σταρ είναι ο τελευταίος ποδοσφαιριστής στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ που πέφτει θύμα ληστείας.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Γάλλος ανέφερε ότι το περιστατικό διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια του εντός έδρας αγώνα της Γιουνάιτεντ με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Ολντ Τράφορντ.

«Χθες το βράδυ ο χειρότερος εφιάλτης της οικογένειάς μας έγινε αντιληπτός, όταν το σπίτι μας διαρρήχθηκε, ενώ τα μωρά μας κοιμόντουσαν στην κρεβατοκάμαρά τους», είπε αρχικά ο Πογκμπά και συνέχισε: «Οι διαρρήκτες έμειναν στο σπίτι μας για λιγότερο από πέντε λεπτά, αλλά σε αυτό το διάστημα μας πήραν ό,τι πιο πολύτιμο είχαμε… την αίσθηση της ασφάλειας».

Ο Πογκμπά, ο οποίος προσφέρει αμοιβή για οποιαδήποτε πληροφορία, πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε για τη διάρρηξη μετά τον αγώνα: «Η γυναίκα μου και εγώ τρέξαμε σπίτι χωρίς να γνωρίζουμε αν τα παιδιά μας ήταν ασφαλή. Ως πατέρας δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα σε αυτόν τον κόσμο από το να μην είσαι εκεί για να προστατεύεις τα παιδιά σου και ειλικρινά ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ κανείς να νιώσει αυτό που ένιωσα το προηγούμενο βράδυ».

Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, πλέον, οι ποδοσφαιριστές πληρώνουν αδρά εταιρίες ασφαλείας και πρώην στρατιωτικούς προκειμένου να βελτιώσουν τα συστήματα ασφαλείας των σπιτιών που μένουν ώστε ν’ αποφεύγονται τέτοιες ληστείες. Πρόσφατα, το σπίτι του συμπαίκτη του Βίκτορ Λίντελοφ μπήκε στο στόχαστρο ληστών και όταν εισέβαλαν στην οικία του, η σύζυγός του με τα δύο παιδιά τους κλειδώθηκαν σε δωμάτιο από φόβο για τη ζωή τους.