Με φόρα από την πρόκρισή τους στους «8» του Champions League επί της Παρί Σεν Ζερμέν, η Ρεάλ Μαδρίτης συνέχισε την πορεία της προς την κατάκτηση της La Liga. Η «βασίλισσα» ξεπέρασε με 3-0 τη Μαγιόρκα στο «Σον Μος» στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 28ης αγωνιστικής.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε νωθρά το ματς και κυρίως στη διάρκεια του πρώτου μέρους δυσκολεύτηκε να γίνει απειλητική. Βέβαια, είχε την κυριαρχία και ανέλαβε από πολύ νωρίς την επιθετική πρωτοβουλία, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. Η Μαγιόρκα, που παλεύει για να παραμείνει στην κατηγορία, ήταν μαχητική και η άμυνά της λειτουργούσε καλά.

Η εικόνα, όμως, άλλαξε στη διάρκεια του δεύτερου μέρους χάρη στον Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος «σέρβιρε» στον Βινίσιους Ζούνιορ το 1-0 στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης και χάρη σ’ αυτό το γκολ «ξεκλείδωσε» το ματς και ανάγκασε τη Μαγιόρκα να… βγει από το καβούκι της σε αναζήτηση της ισοφάρισης. Έχοντας περισσότερους χώρους για να λειτουργήσει, η Ρεάλ Μαδρίτης «καθάρισε» το παιχνίδι και εξασφάλισε τους τρεις βαθμούς.

Ο Μπενζεμά υπέγραψε το 2-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 77′ και πέντε λεπτά αργότερα ολοκλήρωσε το… έργο του συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στην τρέχουσα σεζόν.

Έτσι, η ΡεάλΜαδρίτης με τη νίκη επί της Μαγιόρκα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το στραβοπάτημα της Σεβίλλης κόντρα στην Αλαβές (1-1) και ξέφυγε ακόμη περισσότερο από τους Ανδαλουσιάνους στην βαθμολογία της La Liga. H διαφορά βρίσκεται πλέον στους 10 βαθμούς και η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος.