Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Ουκρανίας, Ανατόλι Τίμοστσουκ, κατηγορείται από τους συμπατριώτες του ως πράκτορας του Πούτιν, με αφορμή να αποτελεί το γεγονός ότι εργάζεται ακόμη ως προπονητής στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Μάλιστα, ο Ουκρανός δημοσιογράφος, Κοστιαντίν Αντριούκ, δημοσίευσε φωτογραφίες στο Twitter και ισχυρίζεται ότι είναι το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Τίμοστσουκ και δηλώνει «πιστός» στη Ρωσία.

«Εγώ, ο Ανατόλι Τιμοστσούκ, επιβεβαιώνω τη συμφωνία μου για την καθιέρωση αμοιβαία επωφελούς και μακροπρόθεσμης συνεργασίας και εκφράζω την ετοιμότητά μου να συμμορφωθώ με το Σύνταγμα και τους νόμους της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει ένα από το έγγραφα, των οποίων επίσημα δεν έχει ελεγχθεί η αξιοπιστία τους.

Έτσι, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας επέβαλε μια σειρά από κυρώσεις, ενώ κατέθεσε αίτημα στο ουκρανικό κράτος για αφαίρεση όλων των κρατικών βραβείων που πήρε ο Τίμοστσουκ κατά την διάρκεια της καριέρας του.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση της ουκρανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου:

«Έχοντας εξετάσει τη προσφυγή της Επιτροπής Δεοντολογίας και Δίκαιου παιχνιδιού, σχετικά με τον Ανατόλι Τίμοστουκ, η Επιτροπή Ελέγχου και Πειθαρχικής Επιτροπής της Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας της Ουκρανίας, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.Να στερήσει από τον Τίμοστσουκ την άδεια προπονητή του επιπέδου Pro που εκδίδεται από το Κέντρο Αδειών UAF.

2.Να δώσει εντολή στην διοίκηση της UAF να ζητήσει από τις δημόσιες αρχές να στερήσουν την Τιμοστσούκ από όλα τα κρατικά βραβεία και τους τιμητικούς τίτλους.

Ο Ανατόλι Τίμστσουκ με την εθνική Ουκρανίας

3.Να του στερήσει όλους τους τίτλους, τα πρωταθλήματα, τα Κύπελλα, και το Σούπερ Καπ Ουκρανίας.

– Να αποκλειστεί από το επίσημο μητρώο παικτών των εθνικών ομάδων της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ουκρανίας.

4.Να του απαγορεύσει να συμμετέχει σε ποδοσφαιρικές δραστηριότητες στο έδαφος της Ουκρανίας εφ’ όρου ζωής.

Υπενθυμίζεται ότι από την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ο Ανατόλι Τιμοστσούκ, πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας, όχι μόνο δεν έκανε καμία δημόσια δήλωση σχετικά, αλλά ούτε διέκοψε τη συνεργασία του με τον σύλλογο των επιτιθέμενων».