Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και είναι πολλοί αυτοί που έχουν κάνει έστω μία δήλωση κατά της Ρωσίας για να καταδικάσουν αυτό που γίνεται, αλλά όχι ο Ανατόλι Τίμοστσουκ, ο οποίος είναι ρέκορντμαν συμμετοχών στην εθνική ομάδα της χώρας. Γεγονός που τον έχει φέρει, πλέον, στο στόχαστρο της ουκρανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, η οποία θέλει να του αφαιρέσει όλους τους τίτλους και τα βραβεία που κατέκτησε στην καριέρα του.

Ο Τίμοστσουκ υπήρξε ένας από τους καλύτερους Ουκρανούς ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και είναι, όπως προαναφέρθηκε, θρύλος της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας, αφού είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών. Θα περίμενε, επομένως, κανείς ότι θα έκανε κάποια δήλωση για να καταδικάσει όλο αυτό που γίνεται.

Τελικά, όμως, δεν έχει πει το παραμικρό, αφού αυτή την περίοδο είναι βοηθός προπονητή στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ο Τίμοστσουκ προτίμησε να κρατήσει ουδέτερη στάση και αυτό έκανε έξαλλους τους συμπατριώτες του, με αποτέλεσμα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουκρανίας να εισηγηθεί την αφαίρεση όλων των τίτλων και βραβείων που κατέκτησε, ενώ ήδη του αφαίρεσε το προπονητικό δίπλωμα.

Ο Ανατόλι Τίμοστσουκ, πρώην αρχηγός της εθνικής Ουκρανίας

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας

Ο εκνευρισμός των Ουκρανών είναι τόσο μεγάλος, μάλιστα, ώστε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να βγάλει ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής.

«Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Τίμοστσουκ, πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας, όχι μόνο δεν έκανε δημόσιες δηλώσεις για το θέμα, αλλά ούτε διέκοψε την συνεργασία του και με ρωσικό σύλλογο. Την ώρα που ένας άλλος σύλλογος, η Μπάγερν, δημοσιεύει ανακοινώσεις και ενεργεί υποστηρικτικά στην Ουκρανία, ο Τίμοστσουκ συνεχίζει να παραμένει σιωπηλός και να δουλεύει σε σύλλογο του επιτιθέμενου. Κάνοντας τη συνειδητή επιλογή του, ο Τίμοστσουκ καταστρέφει την εικόνα του ουκρανικού ποδοσφαίρου και παραβιάζει τον κώδικα δεοντολογίας και του ευ αγωνίζεσθαι της ομοσπονδίας».