Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να προκριθούν στους προημιτελικούς του Europa League έκαναν οι Λυών και Άιντραχτ Φρανκφούρτης, οι οποίες νίκησαν εκτός έδρας τις Πόρτο και Μπέτις αντίστοιχα. Με γκολ του Πακετά οι Γάλλοι επικράτησαν με 1-0 στην Πορτογαλία και με σκόρερ τους Κόστιτς και Καμάντα οι Γερμανοί πέρασαν με 2-1 από την Ισπανία, παίρνοντας προβάδισμα ενόψει των ρεβάνς.

Μπορεί η παραδοσιακή μέρα του Europa League να είναι η Πέμπτη αλλά δύο από τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16» έγιναν σήμερα Τετάρτη (9/3) και είχαμε νίκες των φιλοξενούμενων. Στο Ντραγκάο η Πόρτο υποδέχθηκε τη Λυών στο ματς στο οποίο έκανε το ντεμπούτο του με τους Πορτογάλους ο Σεμέδο, ο οποίος παραχωρήθηκε από τον Ολυμπιακό με δανεισμό. Και δεν ήταν και τόσο επιτυχημένο ντεμπούτο, αφού αυτός ήταν που κάλυπτε τον Ντεμπελέ, στη φάση στην οποία ο Πακετά με πλασέ, στο 59′, πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Μεγάλη νίκη, επομένως, για τη Λυών, η οποία είναι και το φαβορί για πρόκριση πλέον.

Τον πρώτο λόγο η Άιντραχτ

Την ίδια ώρα, η Μπέτις φιλοξενούσε την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία άνοιξε το σκορ στο 14′ με τη σέντρα-σουτ του Κόστιτς. Οι Ισπανοί αντέδρασαν και με ωραίο πλασέ του Φεκίρ στο 30′ ισοφάρισαν (1-1), αλλά οι Γερμανοί δεν επηρεάστηκαν καθόλου και αμέσως μετά, στο 32′, πήραν ξανά το προβάδισμα με το κοντινό πλασέ του Καμάντα (1-2) μετά την ωραία ενέργεια και ασίστ του Λίντσρομ. Από εκεί και πέρα, η Μπέτις δεν κατάφερε να απαντήσει και να ισοφαρίσει ξανά, με αποτέλεσμα οι πιθανότητες της για πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης να έχουν μειωθεί σημαντικά.