Ο Στέφον Ντιγκς, wide receiver των Μπάφαλο Μπιλς, έκανε τάκλιν σε οπαδό που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου «Arrowhead» στη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του στην έδρα των Κάνσας Σίτι Τσιφς με για τα playoffs του NFL.

Αν και από τους καλύτερους επιθετικούς στο NFL, ο Ντιγκς έδειξε πως ξέρει να παίζει και… άμυνα όπως ο αδερφός του Τρέβον Ντιγκς που αγωνίζεται στους Ντάλας Κάουμποϊς. Μάλιστα, ο αθλητής των Μπιλς ίσως να έσωσε τον οπαδό και από χειρότερα καθώς ένας – δύο από τους ογκώδεις και δυνατούς αμυντικούς της ομάδας του ετοιμάζονταν να κινηθούν εναντίον του.

Αυτή η κίνηση ήταν ασυνήθιστη από την πλευρά των παικτών. Ωστόσο, οι Μπιλς προσπαθούσαν να κάνουν την έκπληξη και να νικήσουν τους Κάνσας Σίτι Τσιφς και δεν ήθελαν να χαθεί χρόνος ή να υπάρχουν αποπροσανατολισμοί με το ματς να βρίσκεται στην 4η περίοδο. Τελικά, οι Μπιλς δεν τα κατάφεραν καθώς ηττήθηκαν με 42-36 στην παράταση.

Σα να μην έφτανε ο αποκλεισμός, στα social media, αλλά και στα ΜΜΕ των ΗΠΑ το τάκλιν του Ντιγκς χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη προσφορά που είχε στο κρίσιμο ματς. Ο σταρ των Μπάφαλο Μπιλς είχε ένα «ήσυχο» βράδυ με την άμυνα των Τσιφς να μην τον αφήνει να πάρει ανάσα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα καθώς έλαβε μόλις τρεις πάσες για επτά γιάρδες. Μάλιστα, όταν έκανε το τάκλιν, ένας από τους σχολιαστές του τηλεοπτικού δικτύου CBS, ο πρώην quarterback, Τόνι Ρόμο, είπε: «Ο Ντιγκς έβγαλε τα νεύρα του πάνω στον οπαδό!».

Οι Κάνσας Σίτι Τσιφς πέρασαν και πλέον βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στο Super Bowl, τον τελικό του πρωταθλήματος του αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Στην επόμενη φάση παίζουν για τον περιφερειακό τίτλο της AFC με τους Σινσινάτι Μπένγκαλς την Κυριακή 30 Ιανουαρίου.

Όσο για τον οπαδό, η ασφάλεια των παρέδωσε στην αστυνομία που τον συνέλαβε για . Πρόκειται για έναν 20χρονο ονόματι Τζέικομπ Μπρος. Η «παλικαριά» του, δε, του κόστισε πολύ ακριβά μιας και δεν είδε την αγαπημένη του ομάδα να νικά.