Μόνιμος κάτοικος Ελλάδας επί δεκαετίες, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα αναφέρεται πάντα στη χώρα μας, την οποία αισθάνεται και δική του, κάθε φορά που κάνει δηλώσεις στον Τύπο της πατρίδας του. Και το ίδιο έκανε και τώρα μιλώντας στην εφημερίδα Puntal, όπου αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση αλλά και στις ελληνοτουρκικές θέσεις, ενώ πήρε ξεκάθαρη θέση δηλώνοντας ότι στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια προπονητής του Παναθηναϊκού, ρωτήθηκε για την κρίση στην Ελλάδα και για το κατά πόσο ήταν μια κατάσταση παρόμοια με αυτή της Αργεντινής.

«Για μένα είναι μία παγκόσμια αλυσίδα. Είχαμε κι εμείς μία βάρβαρη κρίση, κάτι με το “κοραλίτο”, το 2015. Θυμάμαι που ήμουν σε ένα νησί σε τεχνική σχολή και ξαφνικά έκλεισαν οι τράπεζες. Θυμήθηκα το 2001 τι είχε συμβεί στην Αργεντινή, παρόλο που δεν ήμουν εκεί. Εδώ ήταν πολύ μεγάλο, αν και η διαφορά με την Αργεντινή είναι ότι ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και υπάρχουν πολλά οφέλη. Δεν υπάρχει πληθωρισμός, υπάρχει ένα ισχυρό νόμισμα όπως το ευρώ και υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που συνέβη στην Αργεντινή», είπε αρχικά και πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή

«Στη συνέχεια ήρθε η αλλαγή στην κυβέρνηση, ήρθε ένας αριστερός Πρωθυπουργός. Εγώ είμαι με τον Αλέξη Τσίπρα, τον προηγούμενο Πρωθυπουργό, ο οποίος είχε μαζί του τον Ελληνοαργεντινό υπουργό Άμυνας, Κώστα Ήσυχο. Άντεξαν, έκαναν μεταρρυθμίσεις και έσωσαν την κατάσταση»..

«Δεν υπάρχει πόλεμος με την Τουρκία»

Αυτή δεν ήταν η μόνη αναφορά του Ρότσα σε μη ποδοσφαιρικά θέματα, αφού οι Αργεντίνοι τον ρώτησαν και για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, δίνοντας την εξής απάντηση: «Το πρόβλημα είναι πολιτικό και αυτό που ξέρουμε είναι ότι η Ελλάδα αγοράζει αεροπλάνα και πολεμικά πλοία. Ανήκει στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ και δεν νομίζω ότι υπάρχει πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες».