Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα παραχώρησε συνέντευξη στο Catalunya Radio και μίλησε για το αποψινό παιχνίδι με τους «μπλαουγκράνα» και τον Μέσι, ενώ τόνισε την απορία του για την απομάκρυνση του Νιόπλια.

Ο Βραζιλιάνος αστέρας του Παναθηναϊκού, που αναμένεται να βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα του σημερινού αγώνα, δήλωσε για το παιχνίδι τα εξής: «Ο αυριανός (αποψινός) αγώνας είναι τρομερά δύσκολος. Θα παλέψουμε μέχρι τελικής πτώσεως. Τίποτε λιγότερο δεν αρκεί για να αντιμετωπίσεις την Μπαρτσελόνα. Αποφεύγουμε να σκεπτόμαστε την πρόσφατη συντριβή της Αλμερία. Το επιβλητικό σκορ (0-8) επιβεβαιώνει την εξαιρετική κατάσταση των αντιπάλων στην παρούσα φάση. Αγωνιζόμαστε στο γήπεδό μας. Μπροστά στο κοινό μας. Αυτό σκεπτόμαστε μόνο. Κάθε βαθμός είναι πολύτιμος για μας. Θα αγωνιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο Ζιλμπέρτο αναφέρθηκε ακόμη και στην απομάκρυνση του Νιόπλια, τονίζοντας την απορία του: « Δεν κατάλαβα γιατί ο Νίκος Νιόπλιας απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ήταν μια απόφαση της διοίκησης που οφείλουμε να σεβαστούμε»

Όσον αφορά στον νέο τεχνικό της ομάδας, Ζεσουάλδο Φερέιρα, είπε: «Είναι ο νέος μας προπονητής . Δεν πρόλαβε να αλλάξει κάτι. Ήρθε στην Ελλάδα την Παρασκευή. Έχει διεθνή καριέρα και πολλές περγαμηνές. Θεωρώ πως θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να καταφέρει να βελτιώσει την αγωνιστική μας εικόνα»

Για τον Λιονέλ Μέσι: «Η Μπαρτσελόνα θα αγωνιστεί για την νίκη. Θέλει την πρόκριση και θα επιδιώξει να την αποσπάσει στο μεταξύ μας παιχνίδι. Φυσικά με ανησυχεί ο Μέσι. Είναι ταχύτατος. Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου»

Τέλος, ο Σίλβα μίλησε για την μεγάλη αξία της Μπαρτσελόνα αλλά και για το ενδιαφέρον που υπήρξε στο παρελθόν για τον ίδιο: «Η Μπαρτσελόνα είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Θυμάμαι πως όταν αγωνιζόμουν ακόμη στην Άρσεναλ είχε ενδιαφερθεί να με αποκτήσει. Παρ όλα αυτά, τίποτε δεν προχώρησε»
πηγή: gazzetta