Σάλος επικρατεί με την κίνηση της Γκουέν Μπέρι να γυρίσει την πλάτη στην Αστερόεσσα κατά τα προκριματικά της αμερικανικής ολυμπιακής αποστολής.

Η αμερικανή σφυροβόλος λέει πως κάποιος «της την έστησε», έχει ωστόσο πλούσιο παρελθόν διαμαρτυριών.

Αμερικανίδα αθλήτρια: «Μου την έστησαν»

Ο ολυμπιακή σφυροβόλος Γκουέν Μπέρι ισχυρίζεται ότι οι φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του κόσμου δεν είναι ακριβώς έτσι. «Μου την έστησαν», λέει, για το γεγονός ότι έχει στραμμένη την πλάτη στην αμερικανική σημαία κατά την απονομή των μεταλλίων το Σαββατόβραδο.

Η 31χρονη δεν είναι όμως η πρώτη φορά που δέχεται κριτική. Το 2019, για παράδειγμα, είχε υψώσει τη γροθιά της στους Παναμερικανικούς Αγώνες, όταν κατέκτησε το χρυσό, λέγοντας πως διαμαρτύρεται για την προεδρία Τραμπ.

Το Σάββατο, την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου, η Μπέρι έβαλε το χέρι στη μέση της και έστρεψε την πλάτη στη σημαία.

Η Μπέρι θεωρεί πως κάτι παράξενο συμβαίνει. Ο εθνικός ύμνος δεν ακούγεται συνήθως στην απονομή των μεταλλίων σε αμερικανικούς αγώνες, όπως γίνεται στους Ολυμπιακούς. «Νομίζω πως μου την έστησαν, πως το έκαναν επίτηδες», λέει, «θύμωσα, για να είμαι ειλικρινής».

Οι διοργανωτές ισχυρίζονται πάντως πως ο εθνικός ύμνος ακουγόταν κάθε μέρα την ίδια ώρα. «Είπαν πως θα τον έπαιζαν πριν βγούμε έξω και τον έπαιξαν όταν ήμασταν εκεί έξω», λέει η Μπέρι, «αλλά δεν θέλω να μιλήσω για τον εθνικό ύμνο επειδή δεν είναι σημαντικός. Ο εθνικός ύμνος δεν μου λέει τίποτα, ποτέ δεν το έκανε»…

Η τρίτη θέση της στα προκριματικά της έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς…