Ένας από τους γιατρούς που έτρεξε στο πλευρό του Κρίστιαν Έρικσεν όταν ο παίκτης κατέρρευσε στο γήπεδο στη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία στο Euro 2020, αποκάλυψε τα λόγια που είπε ο ποδοσφαιριστής μξόλις συνήλθε.

Ο γερμανός γιατρός Jens Kleinefeld ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκε στο σημείο και βοήθησε να επανέλθει ο 29χρονος και τώρα αποκάλυψε τα λόγια του Έρικσεν λίγες στιγμές αφότου ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Όπως εξήγησε, μετά από λίγα λεπτά καρδιακού μασάζ, ο 29χρονος επανήλθε με τη βοήθεια απινιδωτή. Ο Kleinefeld δήλωσε σε συνέντευξή του, σύμφωνα με το Fox Sports: «Περίπου 30 δευτερόλεπτα αργότερα, ο παίκτης άνοιξε τα μάτια του και μπορούσα να του μιλήσω απευθείας.

Αυτή ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή, γιατί σε τέτοιου είδους έκτακτη ιατρική κατάσταση στην καθημερινότητα, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ χαμηλότερες».

Σύμφωνα με τον γιατρό, είδε τον ποδοσφαιριστή και τον ρώτησε: «Λοιπόν, είσαι πίσω μαζί μας;». Και ο Έρικσεν απάντησε: «Ναι, είμαι πίσω μαζί σας. Γ@@@@το, είμαι μόλις 29 ετών».

«Τότε ήξερα ότι ο εγκέφαλός του δεν είχε υποστεί κάποια βλάβη και ότι θα συνερχόταν πλήρως», ανέφερε ο γιατρός.

Ο Έρικσεν ανταποκρίθηκε πλήρως σε όσα του έλεγαν και είχε τις αισθήσεις του στο γήπεδο, είπε ο Kleinefeld. Χρειάστηκε όμως χρόνος για να εγκατασταθεί ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός για να μεταφερθεί με ασφάλεια στο νοσοκομείο.

«Ήμουν 99% σίγουρος στο γήπεδο ότι θα έφτανε στο νοσοκομείο και θα παρέμενε σε σταθερή κατάσταση», συμπλήρωσε.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Κρίστιαν Έρικσεν ανάρτησε την πρώτη του φωτογραφία από το νοσοκομείο. «Γεια σε όλους. Μεγάλο ευχαριστώ για τα γλυκά και καταπληκτικά μηνύματα από όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα και την οικογένειά μου.

Είμαι καλά δεδομένων των συνθηκών. Πρέπει να κάνω ακόμη μερικές εξετάσεις στο νοσοκομείο, αλλά νιώθω εντάξει.

Τώρα, θα πανηγυρίζω για τα αγόρια στην ομάδα της Δανίας στους επόμενους αγώνες. Παίξτε για όλη τη Δανία», έγραψε ο 29χρονος στο μήνυμα που συνοδεύει τη φωτογραφία του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.