Την πρώτη του φωτογραφία από το νοσοκομείο ανάρτησε ο Κρίστιαν Έρικσεν στον λογαριασμό του στο Instagram, μετά το σοκαριστικό περιστατικό στη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία στο Euro 2020, όταν ο παίκτης κατέρρευσε στο γήπεδο.

Ο ποδοσφαιριστής έπεσε στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα και οι γιατροί έσπευσαν να τον βοηθήσουν, προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση, όπου και παραμένει.

Ο Έρικσεν έστειλε τη Δευτέρα το πρώτο του μήνυμα μετά το περιστατικό, επιμένοντας ότι «αισθάνεται καλύτερα» και ότι «δεν θα τα παρατήσει». Τώρα μια σέλφι του δημοσιεύτηκε στο Instagram, με τον παίκτη στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

«Γεια σε όλους. Μεγάλο ευχαριστώ για τα γλυκά και καταπληκτικά μηνύματα από όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα και την οικογένειά μου.

Είμαι καλά δεδομένων των συνθηκών. Πρέπει να κάνω ακόμη μερικές εξετάσεις στο νοσοκομείο, αλλά νιώθω εντάξει.

Τώρα, θα πανηγυρίζω για τα αγόρια στην ομάδα της Δανίας στους επόμενους αγώνες. Παίξτε για όλη τη Δανία», έγραψε ο 29χρονος στο μήνυμα που συνοδεύει τη φωτογραφία του.

Τη Δευτέρα, ο Κρίστιαν Έρικσεν ευχαρίστησε τους θαυμαστές για τη στήριξη και το ενδιαφέρον τους και δεσμεύτηκε να βρει την αιτία που προκάλεσε την κατάρρευσή του.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, δεν θα τα παρατήσω. Νιώθω καλύτερα τώρα αλλά θέλω να καταλάβω τι έγινε. Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους για τη συμπαράσταση τους», σημείωσε.

Στο μεταξύ, δραματικές στιγμές έζησε στο γήπεδο η σύζυγός του, η οποία νόμιζε ότι ο άνθρωπός της είχε πεθάνει, όπως αποκάλυψε ο πρώην τερματοφύλακας της Δανίας, Πίτερ Σμάιχελ. «Μπορούσαμε να δούμε από την αντίδραση του γιου μου Κάσπερ, ο οποίος άρχισε να τρέχει σε εκείνη και -προφανώς μίλησα μαζί του χθες βράδυ- και πήγε εκεί για να της πει ότι ο Κρίστιαν αναπνέει. Εκείνη πίστευε ότι είχε πεθάνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.