Ιστορικής σημασίας ήταν το χθεσινό παιχνίδι της Πορτογαλίας με την Ουγγαρία, για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Euro 2020. Οι Ίβηρες επικράτησαν με 3-0, χάρη σε τέρματα που σημειώθηκαν από το 84′ και μετά, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι ο σκόρερ των δύο εξ αυτών (το δεύτερο και το τρίτο).

Ο «CR7» έγραψε ιστορία για ακόμη μια φορά και μάλιστα με τρεις τρόπους. Με τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Μαγυάρους, ο 36χρονος σούπερ σταρ ξεπέρασε τον Μισέλ Πλατινί στη λίστα τον σκόρερ σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και έγινε ο πρώτος στην ιστορία του θεσμού με 11 τέρματα.

Παράλληλα, είναι πλέον ο μοναδικός παίκτης που έχει αγωνιστεί σε πέντε διοργανώσεις της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Σε πέντε αποστολής Euro ήταν και ο Ίκερ Κασίγιας, αλλά δεν είχε αγωνιστεί σε όλες.

Ακόμη, ο Κριστιάνο έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει δύο γκολ σε αγώνα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς χθες ήταν 36 ετών και 130 ημερών.

Ξεπέρασε έτσι τον νυν προπονητή της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας, Αντρί Σεβτσένκο, ο οποίος είχε βρει δύο φορές δίχτυα σε ηλικία 35 ετών και 256 ημερών στο 2-1 των Ουκρανών επί της Σουηδίας το 2012.