Βαρύ παραμένει το κλίμα στις τάξεις της ΑΕΚ μετά την πολύ βαριά ήττα (1-5) από τον Ολυμπιακό. Μετά τη στήριξη του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο Μανόλο Χιμένεθ προσπαθεί να συσπειρώσει την ομάδα του, προκειμένου να βγάλει αντίδραση, αρχικά από τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Ο Σεβιγιάνος προπονητής θεωρεί πως παρεξηγήθηκαν όσα δήλωσε μετά τον προχθεσινό αγώνα περί παικτών που «δεν μπορούν παραπάνω». Ο ίδιος έλεγε στους συνεργάτες του πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να… αδειάσει τους παίκτες του.

«Πάντα αναλαμβάνω την ευθύνη στις αποτυχίες. Ποτέ δεν έχω κάνει δημόσια κριτική σε έναν παίκτη. Αντίθετα τους καλύπτω. Δεν ήθελα να πω ότι είναι άχρηστοι, αλλά ότι με τα όσα έχουν συμβεί από την αρχή της σεζόν, την ελλιπή προετοιμασία, τα προβλήματα τραυματισμών, τα κρούσματα κορονοϊού και όσα δεν επέτρεψαν να κάνει rotation, αλλά και την κακή ψυχολογία, οι παίκτες έχουν φτάσει στα όριά τους και έχουν… κρασάρει! Δική μου είναι η ευθύνη, όχι η δική τους», έλεγε χαρακτηριστικά ο Χιμένεθ σύμφωνα με την εφημερίδα Live Sport.

Στην ομιλία του τόσο προχθές μετά τη συντριβή όσο και χθες στα Σπάτα ο Χιμένεθ προσπάθησε να αλλάξει το κλίμα. O 57χρονος προπονητής φέρεται να είπε: «Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Εδώ που έχουμε φτάσει δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αλλάξουμε την εικόνα μας. Να αφήσουμε πίσω ό,τι έγινε και να κοιτάξουμε μπροστά. Οφείλουμε να βγάλουμε αντίδραση και εγωισμό».