Την ποινή οκτώ αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον Φερνάντο Σάντος απ’ την FIFA ενέκρινε η Πειθαρχική Επιτροπή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τονίζοντας πως οφείλουν να εκτίσουν τις ποινές τους στα αμέσως επόμενα επίσημα ματς.

Ο πρώην τεχνικός της Εθνικής ομάδας τιμωρήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά προς το διαιτητή της αναμέτρησης κόντρα στην Κόστα Ρίκα, με την ενημέρωση να αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο Φερνάντο Μανουέλ Φερνάντες ντα Κόστα Σάντος τιμωρήθηκε με οκτώ (8) αγωνιστικές σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 1 και 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA, μετά την παράβαση του άρθρου 49 παρ 1α για αντιαθλητική συμπεριφορά σε επίσημο παιχνίδι».

Παράλληλα επιβεβαιώθηκε και η τιμωρία του Λουίς Σουάρεζ, ο οποίος έχει προσφύγει στο CAS για την μείωση των οκτώ αγωνιστικών που έχουν απομείνει απ’ τις εννιά που του έχουν επιβληθεί, με την απόφαση να αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή (8/8).

Πέρα απ’ αυτούς, εγκρίθηκαν και οι ποινές των Άλεξ Σονγκ (δύο αγωνιστικές ακόμα), Άντε Ρέμπτς (μια αγωνιστική), Κλαούντιο Μαρκίσιο (μια αγωνιστική) και Αντόνιο Βαλέντσια (μια αγωνιστική).

Πηγή: Sport-fm.gr