Το ένα γκολ μετά το άλλο βάζει ο Φάνης Γκέκας στη φετινή Μπουντεσλίγκα κι αν συνεχίσει έτσι, θα ολοκληρωθεί ένα ελληνικό ρεκόρ δίχως προηγούμενο! Τα τελευταία χρόνια η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχει… ανοίξει την αγκαλιά της σε πολλούς Έλληνες παίκτες και η αλήθεια είναι πως το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών την έχουν βγάλει ασπροπρόσωπη.

Φέτος στην ομάδα της Φρανκφούρτης παίζουν οι Γκέκας, Τζαβέλλας, και Αμανατίδης και φυσικά είναι η μόνη ομάδα του εξωτερικού που έχει τόσους Έλληνες στο ρόστερ της. Μάλιστα, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν έχουν περάσει και οι Νίκος Λυμπερόπουλος, Βαγγέλης Μάντζιος και Σωτήρης Κυργιάκος.

Τη μακροβιότερη καριέρα στην Άιντραχτ έχει κάνει ο Γιάννης Αμανατίδης. Ο 29χρονος επιθετικός πήγε στην ομάδα της Φρανκφούρτης το 2004 και αγωνίζεται εκεί έως σήμερα (με μία διακοπή τη σεζόν 2004-2005 που πήγε στην Καϊζερσλάουτερν). Μάλιστα, ο Αμανατίδης έχει βρει δίχτυα 42 φορές σε 123 αγώνες με την ομάδα, ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο. Όσο για τον Κυργιάκο, έπαιξε στη Φρανκφούρτη τη διετία 2006-2008 και μάλιστα παρότι αμυντικός σκόραρε 8 φορές σε 51 αγώνες και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Από «Λύμπε» και Μάντζιο σε… Gekas!

Ο Λυμπερόπουλος, από τη μεριά του, πήγε στη Φρανκφούρτη με την αποχώρηση του Κυργιάκου και έκατσε κι αυτός δύο χρόνια (μέχρι φέτος το καλοκαίρι) όπου αγωνίστηκε 50 φορές πετυχαίνοντας 10 γκολ. Στον αντίποδα, ο Βαγγέλης Μάντζιος φόρεσε τη φανέλα της Άιντραχτ το Γενάρη του 2008 και πρόλαβε να βάλει μόλις ένα γκολ σε 8 αγώνες, δίχως να πείσει με την απόδοσή του, και αποχώρησε στο τέλος της σεζόν, ολοκληρώνοντας την πιο… αποτυχημένη παρουσία Έλληνα παίκτη στη συγκεκριμένη… φιλελληνική ομάδα, εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα!

Τέλος ο Γιώργος Τζαβέλλας που είναι και ο… Βενιαμίν της ελληνικής παροικίας, πήγε στην Άιντραχτ φέτος το καλοκαίρι σε ηλικία 23 ετών και έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει φανέλα βασικού, έχοντας έως τώρα 7 συμμετοχές, κερδίζοντας την εκτίμηση του προπονητή του.

Και φτάνουμε στον… ήρωα του τελευταίου μήνα, τον Φάνη Γκέκα που έχει φέτος πετύχει 11 γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην Μπουντεσλίγκα! Ο Λαρισαίος επιθετικός αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της γραμμής κρούσης των Γερμανών και οι οπαδοί της Άιντραχτ πίνουν νερό στο όνομά του! Μάλιστα ο 30χρονος φορ στην πρώτη του χρονιά με τη φανέλα της Άιντραχτ δείχνει ικανός να βγει όχι μόνο πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και ολόκληρου του πρωταθλήματος!

Το ρεκόρ των Ελλήνων σκόρερ!

Η αναγέννηση των Ελλήνων παικτών που παρατηρούμε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης είναι ολοφάνερη και σίγουρα δεν έχει προηγούμενο σε καμία άλλη ομάδα του εξωτερικού. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του εκπληκτικού… ελληνικού ρεκόρ που θα σπάσει ο Γκέκας αν βγει πρώτος σκόρερ για φέτος στην ομάδα του.

Αν τα καταφέρει, θα γίνει ο 3ος διαφορετικός Έλληνας πρώτος σκόρερ της Άιντραχτ τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, τη σεζόν 2005-2006 ο Αμανατίδης πρώτευσε με 12 γκολ, και μετά από ένα μονοετές διάλειμμα επανήλθε στην κορυφή το 2007 με 11, ενώ την επόμενη σεζόν τη σκυτάλη του πρώτου πήρε ο Νίκος Λυμπερόπουλος με 9. Φέτος, ο Γκέκας δείχνει να… παίζει χωρίς αντίπαλο και είναι κοντά στο να καθαρίσει την πρωτιά από νωρίς!

Κι άλλο ρεκόρ ο… πιστολέρο!

Είναι πολύ πιθανό, δε, αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς ως το τέλος να βγει πρώτος σκόρερ σε όλο το γερμανικό πρωτάθλημα, όπως ακριβώς έκανε και τη σεζόν 2006-2007 με τη φανέλα της Μπόχουμ -στην πρώτη του χρονιά στη Γερμανία- όπου πέτυχε 20 γκολ σε 32 αγώνες. Έτσι θα καταφέρει να γίνει ο μόνος Έλληνας επιθετικός που βγαίνει πρώτος σκόρερ σε ξένο πρωτάθλημα με δύο διαφορετικές ομάδες! Κι αν το… όπλο του Γκέκα συνεχίσει να πυροβολεί ακατάπαυστα δεν αποκλείεται να γίνει ο… νέος Μαχλάς και να πάρει το Χρυσό Παπούτσι στην Ευρώπη, όπως ακριβώς είχε καταφέρει ο Κρητικός σκόρερ τη σεζόν 1997-1998 με 34 γκολ σε 32 αγώνες, αγωνιζόμενος στην ολλανδική Φίτεσε…

Όλα λοιπόν είναι πιθανά σε ένα σύλλογο όπως η Άιντραχτ, ο οποίος είναι ξεκάθαρο πως… πάει πολύ στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως με το… ελληνικό σπρώξιμο η ομάδα της Φρανκφούρτης φιγουράρει αυτή τη στιγμή στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Και το σημαντικό είναι πως δεν υπάρχει ταβάνι, τόσο για τη γερμανική ομάδα, όσο και για τα όνειρα των Ελλήνων παικτών…

Πηγή: gazzetta.gr