Η νίκη με 2-1 στο Μιλάνο ήταν αυτή που έδωσε τελικά στη Γιουβέντους την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, καθώς απέκλεισε στα ημιτελικά την Ίντερ. Το 0-0 στο Τορίνο έφτανε στους «μπιανκονέρι» για να αφήσουν εκτός συνέχειας της διοργάνωσης τους «νερατζούρι».

Πάντως, στη ρεβάνς δεν έλειπε η ένταση, την οποία ανεπλάκησαν δύο πρόσωπα που τα προηγούμενα χρόνια είχαν μια πολύ καλή σχέση, η οποία φαίνεται πως πλέον έχει περάσει σε… άλλο επίπεδο. Ο λόγος για τους Αντρέα Ανιέλι και Αντόνιο Κόντε.

Ο πρόεδρος της Γιούβε, αφού πανηγύρισε την πρόκριση μαζί με τους Πάβελ Νέντβεντ και Φάμπιο Παρατίτσι, όντας έξαλλος με τον προπονητή των Λομβαρδών, απευθύνθηκε σε εκείνον με έναν όχι και τόσο κομψό τρόπο.

«Άντε γ@@@, σκάσε τώρα μ@@@», φέρεται να είπε ο Ανιέλι στον Κόντε, με τον 51χρονο προπονητή να λέει για το περιστατικό αυτό στη συνέχεια: «Θα έπρεπε να έχουν περισσότερη παιδεία».

Γενικά, η ένταση δεν έλειψε στο derby d’Italia, καθώς στο 10ο λεπτό της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης ο Κόντε διαμαρτυρήθηκε έντονα για μαρκάρισμα του Φρεντερίκο Μπερναρντέσκι στον Λαουτάρο Μαρτίνες, με τον Λεονάρντο Μπονούτσι να σηκώνεται από τον πάγκο της ομάδας του και να του ζητά να σέβεται.