Σήμερα ηγείται της Εθνικής Ομάδας της Νότιας Αφρικής στο Μουντιάλ που φιλοξενείται στη χώρα του. Οταν ήταν όμως μικρός, ο Μοκοένα κυκλοφορούσε ντυμένος… κορίτσι, για να γλιτώσει από τις σφαγές νεαρών αγοριών στο Γιοχάνεσμπουργκ!

Σύμφωνα με το CNN, αυτή ήταν η λύση που είχε βρει η μητέρα του, προσπαθώντας να προφυλάξει το γιο της από τις αγριότητες της περιοχής Boipatong κι ενώ το άπαρτχάιντ βασίλευε.

Ο Μοκοένα αναγνωρίζει πως χρωστά πολλά στη μητέρα του και θεωρεί πως εκείνη, περισσότερο κι απ’ ό,τι τα αδέλφια του, κράτησε την οικογένεια ενωμένη και δυνατή.

Η Μαρία Μοκοένα δεν μπορεί να κρύψει πόσο περήφανη είναι για το γιο της, καθώς εκείνος φορά το περιβραχιόνιο του Αρχηγού στο Μουντιάλ που διεξάγεται στην πατρίδα του.  «Θέλω να τον δω να σηκώνει το Κύπελλο», λέει χαρακτηριστικά.

«Όχι πίεση», απαντά ο αρχηγός. «Πιστεύω πως είναι πιθανό. Είναι σαν να ανεβαίνεις ένα βουνό… αλλά τις περισσότερες φορές αυτά που λέει η μαμά μου γίνονται. Δουλέψαμε τόσο σκληρά σαν ομάδα», προσθέτει ο παίκτης που όταν δεν φορά το εθνόσημο, παίζει με τη φανέλα της βρετανικής Πόρτσμουθ. «Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά, απολαμβάνοντας τη σκληρή δουλειά. Οπότε πρέπει να πάμε εκεί και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

«Είναι ένας καλός γιος, που βοηθά τη μητέρα του. Δεν τον έκανα εγώ στάρ, ο θεός τον έκανε έτσι», καταλήγει η γυναίκα που είδε πριν από χρόνια το γιο της με κοριτσίστικα ρούχα- για το καλό του- και σήμερα ελπίζει να τον δει με την κούπα του πρωταθλητή.

Δείτε video με συνέντευξη του Άαρον Μοκοένα