Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, στάθηκε στα λάθη που έγιναν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τη Λέστερ, ωστόσο κρατάει τη διαχείριση του ματς μετά το 2-0 της αγγλικής ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Καρέρα στην Cosmote TV μετά την ήττα από τη Λέστερ:

Για την ήττα από τη Λέστερ και την άποψή του για το παιχνίδι: «Ξεκινήσαμε λίγο φοβισμένοι, δεν κάναμε αρκετή πίεση και δεχθήκαμε δύο γκολ στην αρχή. Το πρώτο ήταν από δικό μας λάθος. Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε αλλά είχαμε μια δυνατή ομάδα απέναντί μας και δεν τα καταφέραμε».

Για τα λάθη συγκέντρωσης και για τη διαχείριση του ματς μετά το 2-0: «Αυτή η αντίδραση ήταν το θετικό κομμάτι. Μετά το 2-0 προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, τρέξαμε, προσπαθήσαμε να πιέσουμε και κρατάμε αυτό ως θετικό».

Για το αν μπορεί να βελτιωθεί η ΑΕΚ από εδώ και πέρα χωρίς τα ευρωπαϊκά ματς: «Σίγουρα όταν έχεις περισσότερο χρόνο να δουλέψεις έχεις χρόνο να δουλέψεις, να βελτιωθείς και να γίνουμε η ομάδα που ήμασταν πέρυσι».

Έπειτα στη συνέντευξη Τύπου ο Καρέρα υπογράμμισε:

Για το αν ήταν η εικόνα που περίμενε από τους παίκτες του στο ματς: «Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, δεν παίξαμε αρκετά καλά και ήμασταν κλεισμένοι στην αμυνα. Είδα μια αντίδραση στο δεύτερο μέρος, είχαμε μια επιθετικότητα, ήμασταν περισσότερο και είδα την αντίδραση που περίμενα από τους παίκτες μου».

Για τα λάθη που έγιναν και στο αποψινό ματς και πως εξηγεί το λάθος του Σβάρνα: «Στο πρώτο γκολ θεωρώ ότι είναι κάτι που συμβαίνει. Ο Σβάρνας προσπαθεί να διώξει τη μπάλα και δεν τη βρίσκει σωστά. Γίνονται αυτά τα λάθη στο ποδόσφαιρο. Γενικά στο πρώτο μέρος το σημαντικότερο λάθος που κάναμε ήταν το πρέσινγκ που δεν κάναμε. Οι δύο χαφ ήταν πίσω στις γραμμές και δεν έβγαιναν σωστά στο πρέσινγκ που έπρεπε να κάνουν. Αυτό μας δυσκόλεψε πολύ, ενώ την ίδια στιγμή οι επιθετικοί τους έβρισκαν χώρους μεταξύ των γραμμών και αυτό μας δημιούργησε μεγάλα προβλήματα».

Πηγή: gazzetta.gr