Το απόλυτο νικών στις εντός έδρας αναμετρήσεις της Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League θέλει ο Πεπ Γκουαρντιόλα και για το λόγο αυτό χαρακτήρισε πολύ σημαντική μία νίκη σε βάρος του Ολυμπιακού, στο αυριανό (3/11, 22:00) μεταξύ τους παιχνίδι στο «Έτιχαντ».

«Ξέρουμε ότι στην Ευρώπη πρέπει να διασφαλίζεις τα εντός έδρας παιχνίδια και να κερδίσεις τουλάχιστον ένα εκτός έδρας. Εμείς το κάναμε, νικήσαμε στη Μασσαλία, αλλά τώρα πρέπει να εξασφαλίσουμε τους βαθμούς στην έδρα μας» δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Στη συνέχεια ο προπονητής της Σίτι είπε: «Νικήσαμε στα πρώτα δύο παιχνίδια μας. Με την Πόρτο ήταν δύσκολο, τη Μαρσέιγ τη χειριστήκαμε πολύ καλά και είχαμε τον έλεγχο. Τώρα έχουμε τον Ολυμπιακό, μπορούμε να τους αφήσουμε πίσω μας και αυτός είναι ο στόχος».

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι έσπευσε να υπενθυμίσει ότι αντίπαλοι που θεωρούνται «εύκολοι» μπορούν να κάνουν τη ζημιά, όπως συνέβη φέτος με τη Σαχτάρ, που νίκησε στη Μαδρίτη τη Ρεάλ και έφερε ισοπαλία με την Ίντερ. «Μεγαλύτερες επενδύσεις, περισσότεροι αγώνες, οι προπονητές προετοιμάζουν καλύτερα τις ομάδες τους.

Οι ομάδες είναι καλύτερες, υπάρχουν περισσότερα χρήματα παντού, οι σύλλογοι αγοράζουν παίκτες και υπάρχουν σημαντικοί προπονητές» ανέφερε η Γκουαρντιόλα, δικαιολογώντας την άποψή του ότι είναι πλέον πιο δύσκολο να προκριθείς από τους ομίλους του Champions League, σε σχέση με την εποχή που ήταν προπονητής στην Μπαρτσελόνα.

Ο Καταλανός τεχνικός δεν θα έχει ούτε αύριο στη διάθεσή του τον τραυματία «Κουν» Αγουέρο και μάλιστα εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτικός στο ερώτημα κατά πόσον ο Αργεντινός επιθετικός θα προλάβει το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (8/11) με τη Λίβερπουλ.

«Βελτιώνεται, αλλά δεν θέλουμε να κάνει πισωγύρισμα. Δεν ξέρω για τη Λίβερπουλ, αλλά θα είναι σίγουρα έτοιμος μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες» τόνισε ο Γκουαρντιόλα, ο οποίος θα περιμένει την τελευταία προπόνηση για να αποφασίσει για τη συμμετοχή του Γκάμπριελ Ζεσούς.

Ακέ: Βρισκόμαστε εδώ για να κατακτούμε τρόπαια

Τους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Νέιθαν Ακέ, ο οποίος μίλησε για το προσωπικό του «άλμα», από τη Μπόρνμουθ σε μία ομάδα της ελίτ.

«Βρίσκεσαι εδώ για να κατακτήσεις τρόπαια και τίτλους. Παίζεις σε μεγάλα παιχνίδια, παίζεις στο Champions League. Είναι ένα καλό βήμα για εμένα, να βελτιωθώ και να μάθω από έναν εκ των κορυφαίων προπονητών του κόσμου» ανέφερε ο 25χρονος αμυντικός.