Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΠΑΟΚ όσον αφορά την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Στη Βραζιλία έχουν πλέον σίγουρη τη συμφωνία του Αμπέλ Φερέιρα με την Παλμέιρας, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί μετά το παιχνίδι του «δικεφάλου» κόντρα στη Γρανάδα, στην Ισπανία, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

«Καλώς ήρθες Αμπέλ», είναι ο τίτλος στα περισσότερα βίντεο που έχουν δημιουργηθεί στο YouTube από φιλάθλους της ομάδας του Σάο Πάουλ. Όμως, και τα ρεπορτάζ στη χώρα του καφέ δεν κινούνται σε διαφορετικό μήκος κύματος. Το αντίθετο μάλιστα…

«Η Παλμέιρας περιμένει το ματς του ΠΑΟΚ με την Γρανάδα για να ολοκληρώσει τα τυπικά με τον Αμπέλ Φερέιρα και να τον ανακοινώσει», έγραφαν αρκετά ΜΜΕ και πρόσθεταν ότι «θα δώσει μόλις το 10% από τα λεφτά που ζήταγε αρχικά ο ΠΑΟΚ, δηλαδή 6.000.000 ευρώ, «αλλά τελικά η συμφωνία έκλεισε στις 600.000 ευρώ».

Ταυτόχρονα σε όλα τα δημοσιεύματα στην Βραζιλία αναφέρονται στον Αμπέλ Φερέιρα ως τον άνθρωπο που στέρησε το Champions League από τον Ζόρζε Ζεσούς, την Μπενφίκα του οποίου απέκλεισε από τη συνέχεια του Champions League, στην προκριματική φάση.

Φαντάζει δεδομένο πως και οι επιτελείς του ΠΑΟΚ έχουν μιλήσει με τον Πορτογάλο κόουτς, θα έχουν τα έχουν βάλει κάτω όσον αφορά τη συνεργασία τους και θα έχουν καταλήξει στο τι είναι καλύτερο να συμβεί αυτήν τη στιγμή. Μάλιστα, από τη Θεσσαλονίκη προκύπτει μια έντονη φημολογία -στα όρια της σιγουριάς- ότι ήδη υπάρχει η έτοιμη διάδοχη λύση.

Ο λόγος για τον Πάμπλο Γκαρσία, για το έργο του οποίου στην Κ-19 του «δικεφάλου» υπάρχει απεριόριστη εκτίμηση από τους επιτελείς του συλλόγου.