Σαν σήμερα, πριν από 31 χρόνια, 96 οπαδοί της Λίβερπουλ που πήγαν στο γήπεδο για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται, δεν επέστρεψαν ποτέ στο σπίτι τους.

Η 15η του Απρίλη του 1989 σημάδεψε την ιστορία της Λίβερπουλ με μια μεγάλη τραγωδία, στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στο Χίλσμπορο, το γήπεδο του Σέφιλντ.

Όσα ακολούθησαν αυτή την αποφράδα ημέρα είναι γνωστά, με την τότε βρετανική κυβέρνηση, την αστυνομία και μέρος του Τύπου να συκοφαντούν τους οπαδούς της ομάδας του Μέρσεϊσάιντ και να τους αποδίδουν ευθύνη για την τραγωδία. Μετά από χρόνια η αλήθεια ήρθε στην επιφάνεια, με τις οικογένειες των αδικοχαμένων να δικαιώνονται, έστω και με καθυστέρηση.

Στην τελευταία εξέλιξη της υπόθεσης, στα τέλη του 2019, είχε κριθεί αθώος ο επικεφαλής της Αστυνομίας εκείνης της μαύρης ημέρας, Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ.

Σήμερα, συμπληρώνονται 31 χρόνια από την τραγωδία και η επιμνημόσυνη δέηση, η οποία θα ήταν και η τελευταία που θα λάμβανε χώρα στο «Άνφιλντ», έχει αναβληθεί λόγω της πανδημίας που έχει πλήξει τον πλανήτη και έχει χτυπήσει με σφοδρότητα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η 15η Απριλίου του 1989 θα μείνει όμως χαραγμένη στις μνήμες όλων, με την ελπίδα να μην επαναληφθεί ξανά.

Η Λίβερπουλ πάντως δεν ξέχασε τους 96 του Χίλσμπορο.

https://twitter.com/AnfieldWatch/status/1250197140892200960