Ο Ολυμπιακός των τόσων προβλημάτων επιβλήθηκε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 72-59 στο ΣΕΦ και ελπίζει για την 8άδα.

Οι Σπανούλης, Πρίντεζης και Ρότσεστι απουσίαζαν λόγω τραυματισμών, αλλά ήταν εκεί η… ΤΣΣΚΑ και αυτό αρκούσε για τους ερυθρόλευκους. Ο Ολυμπιακός έχει χτίσει παράδοση νικών κόντρα στους Ρώσους και το επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά, έχοντας για ηγέτη τον Παπανικολάου.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκε καλά στο ματς και έφυγε με +8 (18-10) πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, χάρη στους Μιλουτίνοφ και Παπανικολάου. Οι λύσεις που δεν υπήρχαν στον πάγκο όμως, λόγω των απουσιών, έφερναν πιο εύκολα την κούραση και έτσι οι Ρώσοι κατάφεραν να πλησιάσουν και τελικά να προσπεράσουν στο τέλος του ημιχρόνου (33-34).

Αυτή ήταν και η τελευταία άσχημη στιγμή για τους Πειραιώτες, οι οποίοι έπαιξαν αδιανόητη άμυνα στο γ’ 10λεπτο και επέτρεψαν στην ΤΣΣΚΑ να πετύχει μόλις 4 πόντους (!), με αποτέλεσμα το σκορ να πάει στο 30′ στο 54-38!

Και μπορεί τα 10 λεπτά που απέμεναν να είναι πάρα πολύς χρόνος στο μπάσκετ, αλλά όταν ο Παπανικολάου έχει 19 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 κλεψίματα και 3 κοψίματα, δε χάνεις. Αντιθέτως, νικάς και διατηρείς, παρά τα πολλά προβλήματα, ελπίδες για είσοδο στην 8άδα.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 33-34, 54-38, 72-59