Λίγο πριν την ψήφιση της τροπολογίας για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο ο παπα-ΠΑΟΚ, κατά κόσμον πάτερ Χρήστος, γνωστός για την λατρεία του στον δικέφαλο του Βορρά, σχολίασε τις εξελίξεις σύμφωνα με τις οποίες τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η Ξάνθη δεν θα υποβιβαστούν αλλά θα τιμωρηθούν με απώλεια βαθμών.

«Νομίζω πρέπει να το σκεφτούμε χίλιες φορές γιατί κάνουμε πράγματα που θα φέρουν την κοινωνία μπροστά σε αντιπαραθέσεις. Είναι απαράδεκτο από όλες τις πλευρές σε μια στιγμή κρίσης να βάλουμε φωτιές και να ρίξουμε λάδι στη φωτιά» είπε το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Και πρόσθεσε: «Η Αθήνα πρέπει να το σκεφτεί χίλιες φορές. Έκανε ατοπήματα αυτές τις μέρες χοντρά, τα έκανε και δεν μπορεί να πείσει τον κόσμο ότι είχε καλές προθέσεις γιατί αν όντως φταίει ο ΠΑΟΚ ας του κόψουμε το κεφάλι ή και τα δύο κεφάλια στον δικέφαλο. Αλλά να τα κόψουμε για να αποδείξουμε δίκαια ότι τα κόψαμε. Τώρα όλα τα άλλα τα τερτίπια και τα δεξιά και αριστερά κυρίως από αυτούς που φαίνεται ότι φταίνε και δικάζουν άλλους».

«Μόλις μία ομάδα πατά την κορυφή της βαθμολογίας, έτυχε αυτή τη στιγμή να μπορεί να παίξει παιχνίδι και να πατήσει στην κορυφή και αμέσως εκείνη την ώρα εμφανίζεται το θέμα, εγώ τι θέλετε να σκεφτώ; Να σκεφτώ καλά; Να σκεφτώ άσχημα; Γιατί μας το κάνουν αυτό. Τρεις χρονιές συνεχόμενες όλα αυτά παίζονται στο παρασκήνιο. Φτάνει. Ας πάμε στο γήπεδο να παίξουμε, να βγει αυτός που είναι πρωταθλητής και μετά να δικάσουμε» και συμπληρώνει «ζητάμε δικαιοσύνη».

Για τη διαγραφή Ζαγοράκη

«Πρόχειρη» χαρακτήρισε ο πάτερ τη διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της ΝΔ.

«Πολεμήσαμε αμέσως τη γνώμη ενός ανθρώπου όπως είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης ο οποίος σήκωσε την Ελλάδα τόσο ψηλά, σε αυτόν έτυχε να τη σηκώσει και άξιζε που τη σήκωσε, αυτός ο άνθρωπος δεν έχει γνώμη; Μόλις είπε μια γνώμη κατευθείαν τον διαγράψαμε; Έλεος. Δεν είναι οποιαδήποτε προσωπικότητα. Δεν είναι αν είναι ΠΑΟΚ ή όχι. Δεν είναι βορράς ή νότος. Είναι ένας άνθρωπος που σήκωσε την Ελλάδα ακόμα πιο ψηλά, εκεί που ακόμα μας θυμούνται. Τόσο εύκολα τα συμφέροντα των ανθρώπων που βάζουμε μια διαγραφή σε έναν άνθρωπο;» είπε.

«Πάντα όταν έρχομαι Αθήνα λέω παπά Χρήστος ή τρελός παπάς του ΠΑΟΚ. Σπούδασα έναν γιο, πλήρωσα πολύ ακριβά για να σπουδάσει αθλητικό δίκαιο και να έρθει στην Ελλάδα να προσφέρει κάτι», ανέφερε ο πάτερ Χρήστος.