Καλή, κακή, περίεργη, εύκολη, δύσκολη, είναι αναμφίβολα κάποια από τα επίθετα που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να χαρακτηρίσει την κλήρωση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League.

Ωστόσο, το μόνο που δεν μπορεί να πει είναι ότι θα του είναι τελείως άγνωστες οι ομάδες. Οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν στον δρόμο τους μία παλιά… γνωστή, την Μπενφίκα. Την ομάδα που πριν από λίγα χρόνια και συγκεκριμένα το 2008, είχε… φιλοδωρήσει με πέντε γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA.

Ωστόσο, από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια και πλέον οι «αετοί της Λισαβόνας» μπαίνουν στο νέο Champions League, ως οι φιναλίστ του Europa League, που το έχασαν στις καθυστερήσεις από την Τσέλσι.

Δεν είναι όμως το αγωνιστικό παρελθόν που έχουν ο Ολυμπιακός με την Μπενφίκα, καθώς δύο παίκτες τους έχους φορέσει πρόσφατα την φανέλα του αντιπάλου. Συγκεκριμένα ο Χαβιέ Σαβιόλα ήταν παίκτης των «αετών της Λισαβόνας», ενώ πριν από λίγες ημέρες οι Πορτογάλοι αγόρασαν από τους «ερυθρόλευκους» τον Λιούμπομιρ Φέισα. Αν μη τι άλλο οι μεταξύ τους αναμετρήσεις θα έχουν επιπλέον ενδιαφέρον και φόντο την πρόκριση στους «16».

Η Μπενφίκα δεν έχει χάσει τον βασικό κορμό της που την οδήγησε στον τελικό του Europa League και παραμένει αρκετά δυνατή και ένας αντίπαλος που κανείς δεν θα πρέπει να πάρει «ελαφρά τη καρδία».

Το ρόστερ της Μπενφίκα:

Τερματοφύλακες: Αρτούρο Μοράις, Μίκα, Πάουλο Λόπεζ

Αμυντικοί:
Βιτόρια, Λουιζάο, Κορτέζ, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Σίλβιο, Ζαρντέλ, Λόπεζ, Μελγιαρέχο, Μίτροβιτς

Μέσοι: Ρούμπεν Αμορίμ, Ντούριτσιτς, Σάλβιο, Γκαϊτάν, Μάτιτς, Γκόμεζ, Αλμέιντα, Πέρεζ, Φέισα, Ουρεταβισκάγια

Επιθετικοί: Σουλεϊμάνι, Λίμα, Τζον, Ροντρίγκο, Μάρκοβιτς, Καρντόζο, Ντζαλό, Ροτζέλιο Φούνες Μορί

Προπονητής: Ζόρζε Χεσούς

Πηγή: Sport-fm.gr