Ο Αντρέα Τρινκιέρι βρέθηκε σε σεμινάριο προπονητικής που έγινε στο Βελιγράδι και έδωσε στη «Novosti» μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην οποία μίλησε για τον Διαμαντίδη και την απόφασή του να μην συμμετάσχεις τις υποχρεώσεις της Εθνικής αλλά και για το προσεχές Ευρωμπάσκετ που θα έχει αρκετές ιδιαιτερότητες.

Οι δηλώσεις του Τρινκιέρι:

Για τους Σέρβους προπονητές: «Οι Σέρβοι προπονητές είναι οι κορυφαίοι στο είδος τους κι η καλύτερη “σχολή”. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ένας και μοναδικός και δε θα υπάρξει νέος Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι Ομπράντοβιτς, Ίβκοβιτς και Βουγιόσεβιτς θα είναι οι καλύτεροι για τα επόμενα 300 χρόνια. Δεν έχω φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο ακόμα».

Για την απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη του Παναθηναϊκού να απέχει απ’ την Εθνική Ομάδα απ’ το 2010 κι έπειτα: «Ο Δημήτρης είναι 33 ετών κι άμα ένας τέτοιος πρωταθλητής λέει “αρκετά”, τότε αρκετά. Όλοι τον τραβάνε απ’ τη μπλούζα και του λένε πως πρέπει να αγωνιστεί, αλλά ποιος είμαι εγώ για να τον μεταπείσω; Από 14 ετών και για κάθε ημέρα έδωσε το 120% και μαζί με τον Σπανούλη και τον Ναβάρο είναι οι 3 καλύτεροι παίκτες της ηπείρου. Είναι πολύτιμος επειδή έπειτα μία χαμένη επίθεση σκέφτεται την επόμενη. Δε μένει στο προηγούμενο λάθος».

Για την πίεση εν όψει Ευρωμπάσκετ: «Η Σερβία, η Ελλάδα κι η Λιθουανία πάντα αισθάνονται πίεση. Πρόκειται για μπασκετικές χώρες. Το φετινό Eurobasket θα είναι πολύ παράξενο. Θα απουσιάσουν πολλοί παίκτες. Για εμένα την καλύτερη ομάδα την έχει η Γαλλία. Φοβερή ομάδα. Κι η Τουρκία είναι εξαιρετική. Η Ελλάδα δε θα έχει 2 σημαντικούς παίκτες, η Σερβία δε θα έχει 5-6… Είναι σίγουρος πως η νικήτρια ομάδα δε θα κατακτήσει το τρόπαιο αήττητη».

Πηγή: sport-fm.gr