Αποκτήθηκε από την Τσέλσι σε ηλικία 16 ετών και ουσιαστικά «ανδρώθηκε» ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα του Λονδίνου.

Το 2009, πριν ακόμα συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «μπλε», στους οποίους, όμως, αγωνίστηκε σε μόλις τέσσερις αγώνες.

Το Φεβρουάριο του 2011 ο Τζέφρι Μπρούμα δόθηκε δανεικός στην Λέστερ, όπου διακρίθηκε, παίζοντας σε 11 αγώνες και σημειώνοντας 2 γκολ, αν και αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς η διοίκηση της Τσέλσι παραχώρησε τον νεαρό Ολλανδό στο Αμβούργο με τη μορφή δανεισμού. Στη Μπουντεσλίγκα ο Μπρούμα έδειξε πολύ καλά στοιχεία στα 39 ματς που αγωνίστηκε, κάτι που ενδέχεται να του δώσει την ευκαιρία να επαναπατριστεί, αφού δύο ομάδες της Ολλανδίας του έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να τον αποκτήσουν.

Οι ομάδες αυτές είναι η Αϊντχόφεν και η Τβέντε, οι οποίες έχουν ήδη χτυπήσει την… πόρτα της Τσέλσι, ζητώντας της τον Μπρούμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο «Voetbal International», οι δύο ομάδες έχουν αρχίσει να ασκούν έντονη πίεση, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα του διεθνούς αμυντικού.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι η στάση της Τσέλσι, η διοίκηση της οποίας ενδέχεται να περιμένει την εισήγηση του Ζοσέ Μουρίνιο πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση.

Πηγή: sport-fm.gr