Σε μια αποκάλυψη που προβάλλει ακόμα περισσότερο το αθλητικό μεγαλείο του Μάικλ Τζόρνταν, προχώρησε ο άλλοτε προπονητής του, Τιμ Γκρόουβερ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Μάικλ Τζόρνταν, πριν τον 5ο τελικό του πρωταθλήματος απέναντι στους Γιούτα Τζαζ, για την αγωνιστική περίοδο 1995-1996 στο NBA, το λεγόμενο «Flu Game», λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρούσε, είχε δηλητηριαστεί από πίτσα που παρήγγειλε την προηγούμενη μέρα!

Μάλιστα, ο Τιμ Γκρόουβερ τόνισε πως το συμβάν ήταν ένα… καλά σχεδιασμένο σχέδιο των ανθρώπων που είχαν την πιτσαρία στη Γιούτα.

Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή…

Οι Σικάγο Μπουλς έχουν ταξιδέψει στη Γιούτα για το 5ο ματς με τους Τζαζ και τους τελικούς να έχουν φτάσει στο 2-2. Στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι «ταύροι», η υπηρεσία δωματίου είχε κλείσει από τις 21:00. Ο Μάικλ Τζόρνταν, κάποια στιγμή πείνασε και ο Γκρόουβερ του είπε ότι το μοναδικό που θα μπορούσαν να φάνε το βράδυ, ήταν πίτσα από ένα μαγαζί που ήταν ακόμα ανοιχτό κοντά στο ξενοδοχείο.

Έτσι, λοιπόν, παρήγγειλαν και την παράδοση της πίτσας έκαναν… πέντε άτομα! «Μου φάνηκε περίεργο και είπα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά… Είχα πολύ άσχημο προαίσθημα» τόνισε ο Γκρόουβερ στο «Truehoop» του «ESPN».

Από εκείνη την πίτσα, έφαγε μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν. Κανείς άλλος. Ούτε ο προπονητής του, ούτε κανείς.

«Τα ξημερώματα της ημέρας του 5ου τελικού, με παίρνει τηλέφωνο στο δωμάτιο που ήμουν και μου λέει “τρέξε”. Πήγα στο δωμάτιό του και τον είδα κουλουριασμένο, να πονάει πάρα πολύ στο στομάχι. Του είπα κατευθείαν ότι δεν ήταν από την ίωση που τον είχε προσβάλει, αλλά ήταν τροφική δηλητηρίαση»!

Κι όμως, ο Τζόρνταν όχι μόνο έπαιξε στον 5ο τελικό της σειράς με τους Τζαζ, αλλά ήταν και εκ των πρωταγωνιστών για τους Μπουλς, πετυχαίνοντας 38 πόντους στη νίκη (90-88) της ομάδας του επί αυτής από τη Γιούτα! Η εικόνα του θρύλου του μπάσκετ να καταρρέει στην αγκαλιά του Πίπεν λίγο μετά το ματς, είναι μια από τις πιο συγκινητικές στην ιστορία του αθλητισμού, αποδεικνύοντας το πάθος και την ψυχική δύναμη που είχε ο Αμερικανός.

Η σειρά των τελικών πήγε και στο 6ο και τελευταίο παιχνίδι, εκεί που οι Μπουλς κυριάρχησαν, επικράτησαν με 90-86, πήραν την 4η νίκη που χρειάζονταν και στέφθηκαν Πρωταθλητές!

Τότε, ο Μάικλ Τζόρνταν πήρε το πέμπτο από τα συνολικά έξι δαχτυλίδια που κατέκτησε στο NBA.

Πηγή: sport-fm.gr