«Αιχμηρός» προς την ελληνική αστυνομία ήταν σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των οργανωμένων φίλων της Χάιντουκ Σπλιτ που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να παρακολουθήσουν το παιχνίδι με την ΑΕΚ, αφού όπως τόνισε οι άνδρες των ΜΑΤ τους συμπεριφέρθηκαν πολύ βίαια.

Στην κροατική εφημερίδα «Slobodna Dalmacija» μίλησε ο πρόεδρος των οργανωμένων οπαδών της Χάιντουκ Σπλιτ, Ζεάν Ογντανιτς, ο οποίος είπε τα χειρότερα για την ελληνική αστυνομία, αφού όπως τόνισε η συμπεριφορά προς τους Κροάτες ήταν άθλια.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν μαρτυρίες για επιθετική συμπεριφορά των φίλων της Χάιντουκ που φαίνεται να ξεκίνησαν τα επεισόδια απέναντι στις δυνάμεις των ΜΑΤ:

«Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία επέτρεψε σε Έλληνες οπαδούς να πλησιάσουν τα πούλμαν μας που ήταν στο πάρκινγκ έξω από το γήπεδο και να τα σπάσουν. Όταν κάποιοι από εμάς προσπάθησαν να βγουν έξω για να προστατεύσουν τα πούλμαν, οι αστυνομικοί μας εμπόδισαν», τόνισε ο πρόεδρος των «Torcida» και συνέχισε σχετικά με την ανταλλαγή φωτοβολίδων χωρίς να αναφέρει βέβαια, ότι οι Κροάτες ήταν που ξεκίνησαν το όλο θέμα: «Η αστυνομία μας έβαλε σε μια γωνία και δεν έκαναν ποτέ τίποτα για να σταματήσουν τους πυροβολισμούς. Τα κεφάλια πέντε φιλάθλων μας είχαν ανοίξει, οι δύο χτυπήθηκαν από φωτοβολίδες. Στο κεφάλι του ενός υπάρχει πληγή τριών εκατοστών, ενώ ένας άλλος χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στον σβέρκο. Στο δρόμο για την Αθήνα περάσαμε από το Μαυροβούνιο, την Αλβανία και τα Σκόπια. Τα πάντα ήταν τέλεια και ήρεμα, αλλά μόλις φτάσαμε στην Ελλάδα άρχισαν τα προβλήματα. Οι Έλληνες αστυνομικοί μας συμπεριφέρονταν άθλια συνέχεια σαν να ήμασταν τα τελευταία σκουπίδια».

Πηγή: gazzetta.gr