Ο προκάτοχός του, Πεπ Γκουαρντιόλα, δεν αμφέβαλλε ούτε στιγμή για τη «σκιά» του στην τετραετία του στην Μπαρτσελόνα. «Παιδιά, θα νιώθετε λες και είστε ακόμη μαζί μου», μια από τις τελευταίες ατάκες του στα αποδυτήρια για την επικείμενη παράδοση-παραλαβή στον πάγκο με τον Τίτο Βιλανόβα.

Ο Σάντρο Ροσέλ(πρόεδρος) και ο Άντονι Θουμπιαθαρέτα δε το σκέφτηκαν καν να βγουν στη γύρα για διάδοχο. Στα αποδυτήρια δε σάστισαν στιγμή. Εξάλλου, το μάτι του Βιλανόβα ήταν που ανακάλυψε στις ακαδημίες το ταλέντο των Μέσι,Πικέ, Φάρμπρεγκας.

«Εγχειρίδιο για το ποδόσφαιρο», είχε χαρακτηρίσει το μυαλό του ο «εγκέφαλος» της Μπαρτσελόνα στο γήπεδο, ο Αντρές Ινιέστα. Ακόμη και ο ίδιος ο Βιλανόβα, όμως, δε φανταζόταν πως σε δέκα αγωνιστικές θα είχε προλάβει να γράψει ιστορία στον πάγκο των «μπλαουγκράνα», σημειώνοντας το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία(9 νίκες,1 ισοπαλία).

Ο 42χρονος  τεχνικός έχει γίνει «αλχημιστής» προκειμένου κάθε εβδομάδα ν’ αλλάζει δίδυμο στο κέντρο της άμυνας(8 διαφορετικά σε 17 επίσημα ματς). Ο Λιονέλ Μέσι νιώθει πιο απελευθερωμένος από ποτέ. Ο Χόρδι Άλμπα νιώθει λες και είναι χρόνια στη «Μασία». Ο Νταβίντ Βίγια εμφανίζεται σαν να μην είχε λείψει μέρα, σκοράροντας ανά 73′ λεπτά συμμετοχής.

Η Μπαρτσελόνα κάποτε αποκλήθηκε «Dream Team» υπό τις οδηγίες του Γιόχαν Κρόιφ. Μεταγενέστερα, ονομάστηκε «Pep Team» με τα κατορθώματα της επί Γκουαρντιόλα. Πλέον, στη μόδα είναι η «Tito Team».

Πηγή: Sday