Το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, εξασφάλισε η Ρωσία έστω και αν χρειάστηκε να «ιδρώσει» πολύ για να ξεπεράσει το εμπόδιο μίας Λιθουανίας που ήταν αποφασισμένη να μην… πεθάνει με τίποτα. Το τελικό 83-74 υπέρ της ομάδας του Μπλατ, την στέλνει στην 4άδα και περιμένει τον νικητή του Ισπανία-Γαλλία.

Κορυφαίοι για τους Ρώσους ήταν οι Κιριλένκο (19π) και Μοζγκόφ (17π) ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Χριάπα (12π), σε μία μέρα που ο Σβεντ ήταν εκτός τόπου και χρόνου και… έσπασε τα στεφάνια.

Από την άλλη πλευρά, ο Λίνας Κλέιζα έμεινε σε πολύ… ρηχά νερά και την υπερπροσπάθεια των Λιθουανών, που έμειναν αρκετές φορές πίσω στο σκορ αλλά δεν παράτησαν ποτέ το ματς, έγινε δια χειρός Καουκένας (19π) αλλά και Σονγκάιλα (15π).

Ποιοτικά, ωστόσο, ο πρώτος προημιτελικός του τουρνουά ήταν ιδιαίτερα κακός με τους παίκτες των δύο ομάδων, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο να είναι αγχωμένοι, νευρικοί και πολύ μα πολύ άστοχοι. Στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο, η κατάσταση βελτιώθηκε με τους Ρώσους να οδηγούν μονίμως την… κούρσα και τους Λιθουανούς να μην…ξεκολλάνε με τίποτα, μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα όπου η διαφορά ανέβηκε κυρίως λόγω βολών.

Τα δεκάλεπτα: 17-10, 32-27, 54-50, 83-74

Ρωσία: Σβεντ 4, Μοζγκόφ 17, Φριντζόν 11, Καούν 2, Χριάπα 12, Μόνια 10, Πονκρασόφ 8, Κιριλένκο 19

Λιθουανία: Καουκένας 19, Καλνιέτις 14, Ματσιούλις 1, Πότσιους 5, Σεϊμπούτις, Σονγκάιλα 15, Γιασάιτις 2, Κλέιζα 4, Καβαλιάουσκας, Γιασικεβίτσιους 3, Βαλαντσιούνας 7, Γιανκούνας 4

Πηγή: sport-fm.gr